Pomme africaine

2006-02-07
  • Servings: 4
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

0 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Marokkaanse Kiptajine kip met kruiden in tajine

    Marokkaanse Kiptajine met uien olijven en citroen Recept

  • Heerlijke Marokkaanse Tajine met lam en courgette

    Heerlijke Marokkaanse Tajine met lam en courgette

  • Mijn Bamischijfjes zonder e-nummers met veel groenten

    Mijn Bamischijfjes zonder e-nummers met veel groenten

  • Traditionele Marokkaanse couscous met groenten en kip

    Traditionele Marokkaanse couscous met groenten en kip

  • Libanese Falafel lekker krokant en samenhangend

    Libanese Falafel lekker krokant en samenhangend

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • 1 dl olijfolie
    4 uitgeperste teentjes knoflook
    1 theelepel harissa
    1 eetlepel tomatenpuree
    1 theelepel komijnzaadjes
    9 dl water
    1 kg geschilde en in plakjes gesneden aardappelen
    zout
    peper
    3 eetlepels fijngehakte peterselie

Method

Step 1

Verhit de olijfolie in een flinke pan en fruit hierin de uitgeperste knoflook met de harissa 1 minuut.

Voeg de tomatenpuree, de komijn en het water toe. Roer alles goed dooreen. Voeg de plakjes aardappel en wat zout en peper toe en breng het geheel aan de kook.

Draai de hittebron laag, leg een deksel op de pan en laat de aardappelen 15 minuten zachtjes koken.

Voeg de fijngehakte peterselie toe en laat het aardappelgerecht nog ca. 5 minuten doorkoken tot de aardappelen gaar zijn.

Serveer de aardappelen in olijfoliesaus warm of koud bij vlees-, kip- of visgerechten.

Comment (1)

  1. posted by culimam on 07-02-2006

    Weer dubbel. Ik heb maar een mailtje gestuurd. 🙁

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.