Pittige vissoep met tomaten, kikkererwten en couscous

2013-09-25
  • Servings: 4
  • Prep Time: 45m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4 / 5)

4 5 2
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

2 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Marokkaanse ijstaart fruitsalade

    Marokkaanse ijstaart fruitsalade

  • Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

    Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Mini tortilla's recept

    Mini tortilla’s

  • Barbecue chicken pizza

    Barbecue chicken pizza

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Een lekkere pittige gevulde vissoep met tomaten, kikkererwten en couscous…..

Ingredients

  • - 500 gram witte visfilets (bijvoorbeeld kabeljauw, zeebaars, brasem);
  • - 1 eetlepel olijfolie;
  • - 1 fijngehakte ui;
  • - 1 groene chilipeper, in fijne plakjes;
  • - 400 gram tomatenblokjes uit blik;
  • - 400 gram kikkererwten uit blik, uitgelekt;
  • - 50 gram grove couscous (couscous moyen);
  • - 1 eetlepel fijngehakte platte peterselie;
  • - 1 eetlepel fijngehakte verse munt;
  • - 1 theelepel gemalen koriander;
  • - 1 theelepel gemalen komijn;
  • - 1 theelepel paprikapoeder;
  • - 1 liter water;
  • - 2 visbouillonblokjes;
  • - wat dikke (Griekse) yoghurt voor de garnering.

Method

Step 1

Zo maak je het:

Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit daarin de fijngehakte ui al omscheppend tot-ie glazig is.

Voeg er dan de groene chilipeper en de specerijen aan toe en laat 2 minuten al omscheppend meebakken.

Voeg er dan de tomatenblokjes, de uitgelekte kikker-erwten, het water en de visbouillonblokjes aan toe, roer alles door elkaar en breng aan de kook.

Zet het gas laag en laat het onafgedekt 15 minuten sudderen.

Voeg er de in grove stukken gesneden visfilet aan toe en laat nog 5 minuten zachtjes koken totdat de vis gaar is maar nog een beetje stevig.

Haal de pan van het vuur, voeg de couscous toe, dek af en laat 10 minuten staan of tot de couscous zacht is.

Schep de vissoep in mooie kommen of borden en garneer met een schepje yoghurt. Bestrooi met wat fijngehakte platte peterselie en munt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.