Pindacake

2013-02-23
  • Servings: 1
  • Prep Time: 10m
  • Cook Time: 40m
  • Ready In: 50m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (3.2 / 5)

3.2 5 6
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

6 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

    Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

  • Marokkaanse Briwat be louz - Amandeldriehoekjes

    Marokkaanse Briwat be louz – Amandeldriehoekjes

  • Amandelghribya een van de bekendste Marokkaanse koekjes

    Amandelghribya een van de bekendste Marokkaanse koekjes

  • Marmer muffins

    Marmer muffins

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Makkelijk te maken Pindacake. Daarnaast is pindakaas rijk aan plantaardige vetten en eiwitten, vitamines B1, B3 (niacine), linolzuur, inositol en resveratrol.

Ingredients

  • - 4 eieren
  • - 250 gr zelfrijzend bakmeel
  • - 100 gr pindakaas
  • - 200 gr suiker
  • - 2 vanillesuiker
  • - 140 ml melk
  • - 140 ml olie

Method

Step 1

Eieren, suiker, vanillesuiker samen mixen tot een luchtig mengsel.

Voeg de melk en de olie toe en mix goed.

Step 2

Daarna de pindakaas en bakmeel. Zeker 5 min mixen op hoge stand.

Step 3

Bakken op 160 graden gedurende 40 min ( voorverwarmd)

ps: Pindakaas is soms verontreinigd met het zeer giftige aflatoxine, als gevolg van een schimmel die op pinda’s groeit. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit keurt de geïmporteerde pinda’s en treedt op als deze vanaf 2,9 microgram aflatoxine B1 per kilo bevatten. In Nederland geproduceerde pindakaas werd in het jaar 2004 door het RIVM als veilig beoordeeld. In hetzelfde onderzoek bleken geïmporteerde potten wel te veel aflatoxine te bevatten (bron RIVM, 2004).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.