Pindacake
2013-02-23- Skill Level: Simpel
-
Toevoegen aan favorieten
- Servings: 1
- Prep Time: 10m
- Cook Time: 40m
- Ready In: 50m
Average Member Rating
(3.2 / 5)
6 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Makkelijk te maken Pindacake. Daarnaast is pindakaas rijk aan plantaardige vetten en eiwitten, vitamines B1, B3 (niacine), linolzuur, inositol en resveratrol.
Ingredients
- - 4 eieren
- - 250 gr zelfrijzend bakmeel
- - 100 gr pindakaas
- - 200 gr suiker
- - 2 vanillesuiker
- - 140 ml melk
- - 140 ml olie
Method
Step 1
Eieren, suiker, vanillesuiker samen mixen tot een luchtig mengsel.
Voeg de melk en de olie toe en mix goed.
Step 2
Daarna de pindakaas en bakmeel. Zeker 5 min mixen op hoge stand.
Step 3
Bakken op 160 graden gedurende 40 min ( voorverwarmd)
ps: Pindakaas is soms verontreinigd met het zeer giftige aflatoxine, als gevolg van een schimmel die op pinda’s groeit. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit keurt de geïmporteerde pinda’s en treedt op als deze vanaf 2,9 microgram aflatoxine B1 per kilo bevatten. In Nederland geproduceerde pindakaas werd in het jaar 2004 door het RIVM als veilig beoordeeld. In hetzelfde onderzoek bleken geïmporteerde potten wel te veel aflatoxine te bevatten (bron RIVM, 2004).