Mississippi Mud pie – Amerikaanse chocoladetaart

2018-03-29
  • Yield: 26 cm
  • Prep Time: 10m
  • Cook Time: 60m
  • Ready In: 1:20 h

Ik ben Ellouisa, 31 jaar jong..

More From This Chef »
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

0 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Marokkaanse ijstaart fruitsalade

    Marokkaanse ijstaart fruitsalade

  • Heerlijke Red Velvet Cake

    Heerlijke Red Velvet Cake

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Fruittaartje kiwi-aardbei met chocolade ganache

    Fruittaartje kiwi-aardbei met chocolade ganache

  • Chocolade paastaart

    Chocolade paastaart

Ik had al een tijdje geen Amerikaans recept meer gemaakt, een tijdje geleden had ik eens een Amerikaanse maand met recepten uit de Amerikaanse keuken. Ik had toen nog zoveel meer willen maken waar ik niet aan toe kwam. Ik maakte wel bijv. peanutbuttercookies, fried chicken, American pancakes en later superlekker broodjes pulled chicken.

De Mississippi mud pie (letterlijk Mississippi moddertaart) had ik ook opgeslagen, maar nog steeds niet gemaakt. Nu kwam ik hem in mijn pinterestbord met taartideeën weer tegen en besloot hem te maken. Het is een simpele taart waar verschillende versies van bestaan, deze bestaat uit een smeuïge chocoladecake met bovenop slagroom en geschaafde chocolade. Erg lekker! Voor kerst kun je hem nog combineren met wat kersen of cranberries bijvoorbeeld!

Ingredients

  • - 250 gr roomboter
  • - 150 gr pure chocolade
  • - 300 gram water (even wegen)
  • - 2 eieren
  • - 300 gr suiker
  • - 1 zakje vanillesuiker
  • - 250 gr bloem
  • - 8 gr bakpoeder
  • - 2 el cacao
  • Topping:
  • - 200 ml slagroom
  • - 1 zakje slagroomversteviger
  • - 2 el poedersuiker
  • - 50 gr pure chocolade, geschaafd

Method

Step 1

Doe de boter met de chocolade en water in een steelpannetje en laat smelten. Mix ondertussen de eieren met de suiker luchtig. Giet het chocolademengsel er al mixend bij. Voeg dan bloem, bakpoeder en cacao toe en mix goed.

Step 2

Vet je springvorm van 26 cm in (ik gebruik een mengsel van 1 tl zachte boter, 1 tl zonnebloemolie en 1 tl bloem). Giet het beslag erin en bak in een voorverwarmde oven van 160 graden (hetelucht 150) voor ongeveer een uur (kan iets langer zijn). Laat daarna afkoelen.

Step 3

Klop de slagroom stijf met de klopfix en poedersuiker en verdeel over de afgekoelde cake. Verdeel de geschaafde chocolade erover.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.