Ovenschotel met aardappel en spinazie

2006-11-12

Ik ben Ellouisa, 31 jaar jong..

More From This Chef »
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (3.9 / 5)

3.9 5 12
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

12 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Mini tortilla's recept

    Mini tortilla’s

  • Mini vispastilla met kabeljauw scampi garnalen en fruits de mer

    Mini vispastilla met kabeljauw scampi garnalen en fruits de mer

  • Vogeltongetjes met kip zoete ui rozijnen en amandelen

    Vogeltongetjes met kip zoete ui rozijnen en amandelen

  • Gevulde aubergine en rijst met prei en ui

    Gevulde aubergine🍆 met gehakt uit de oven en rijst met prei en ui

  • Pizza tonijn en mozzarella

    Pizza tonijn en mozzarella Recept

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • 1 pak aardappelschijfjes (700 gr, zo'n dubbelpak)
    1 pak gehakte spinazie (diepvries, 450 gr)
    1 klein pakje room
    1 teentje knoflook of 1/2 tl knoflookpoeder
    Zout en peper
    Geraspte kaas

Method

Step 1

Vet een ovenschaal in en leg hierin de aardappelschijfjes. Bestrooi ze met zout en peper.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Meng de room met de uitgeperste knoflook of knoflookpoeder. Ontdooi de spinazie in de magnetron of in een pannetje en schep dat over de aardappelschijfjes. Strijk het glad.

Giet hierover de room en meng het een beetje door elkaar, wel zorgen dat de spinazie boven blijft zitten, maar dat de aardappels ook wat room krijgen.

Bestrooi met geraspte kaas en zet de schotel voor 40-60 minuten in de oven.

Comments (4)

  1. posted by amina12 on 16-11-2006

    lekketr badankt

  2. posted by sennar on 07-12-2006

    Hoi ellouisa, Ik heb een vraagje, wat voor room gebruik je hier. Ik heb nl in de winkel gekeken en daar hadden ze alleen slagroom en creme fraiche. Ik heb uiteindelijk kookroom gepakt, maar dat zat in een bijzondere flesje. Is dit goed?

  3. posted by ellouisa on 07-12-2006

    room en slagroom is hetzelfde. iK gebruik zelf die pakjes van de lidl (blauwe pakjes), maar je kan ook kookroom nemen idd.

  4. posted by petra on 11-06-2007

    het is heerlijk heb nog een uitje er bij gedaan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.