Oliebollen(iets ander recept dan die hier al staat)

2009-01-26
  • Yield: stuk of 25/30
  • Servings: 1
  • Prep Time: 25m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (3.3 / 5)

3.3 5 3
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

3 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

    Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

  • Fruittaartje kiwi-aardbei met chocolade ganache

    Fruittaartje kiwi-aardbei met chocolade ganache

  • Barbecue chicken pizza

    Barbecue chicken pizza

  • Gevulde Bladerdeegpakketjes met mozzarella

    Gevulde Bladerdeegpakketjes met mozzarella

  • Loempiapakketjes met twee soorten kipvullingen

    Loempiapakketjes met twee soorten kipvullingen

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • - 1kg bloem
    - 1L lauwe melk
    - 80 gr. gist(/2 zakjes van dr. oetker)
    - 80 gr. (zachte) boter
    - 50 gr. Suiker
    - 20 ml. citroensap(ongeveer 2 el.)
    - 10 gr. zout
    - 3 eieren
    - 75 gr krenten + 100 gr. (gewelde)rozijnen
    - poedersuiker

Method

Step 1

Bereidingswijze:

Los de gist op in de lauwe melk, die de bloem in een grote kom en maak er een kuiltje in. doe hier de boter, suiker, ei en melk in. meng dit langzaam(maar goed!) en voeg vervolgens citroensap toe en de rozijnen en krenten(voorzichtig omscheppen). Voeg als laatste het zout toe en ook dit goed mengen!

Laat het geheel ongeveer 30 minuten rijzen onder een vochtige theedoek bij een temp. van 30 graden(dus naast de verwarming of op de vensterbank)

Roer na het rijzen het geheel nog een keer goed om en begin met bakken.

Enkele tips voor het afbakken:

- Zorg er voor dat de olie in de pan niet te heet is, anders worden de oliebollen te snel bruin!
- gebruik een grote (ijs)lepel om het deeg mee te scheppen en eetlepel om het deeg uit de lepel te laten glijden.
- Houdt genoeg ruimte in de pan
- Grote bollen worden niet zo snel taai, maak ze dus niet te klein.
- laat de oliebollen uitlekken in een vergiet met keukenpapier
- bestrooi voor je er 1 gaat eten uiteraard rijkelijk met poedersuiker!!

je kunt ook appel toevoegen samen met de rozijnen en krenten als je dit lekker vind, ik vind ze zo(simpel) het lekkerst.

Eet smakelijk!

(Je kunt oliebollen ook invriezen, mocht je ze niet allemaal op kunnen)

Comments (4)

  1. posted by sadiye on 27-01-2009

    hmm lekker zeg bedankt voor al jouw recepten 😉

  2. posted by Dounya101 on 06-02-2009

    heerlijk.. ik ga het morgen vroeg gelijk proberen.

  3. posted by ummsalman on 06-03-2009

    enn, gelukt?

  4. posted by karin83 on 11-05-2010

    jammer dat het nog geen nieuwjaar is maar tegen die tijd ga ik het zekker maken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.