Mouskoutchou

2007-12-17
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • 6 á 7 eieren;
    250 gram bloem;
    1 Marokkaans theeglas zonnebloemolie;
    1 Marokkaans theeglas volle melk;
    2 zakjes bakpoeder;
    1 zakje vanillesuiker;
    150 gram witte basterdsuiker;
    een beetje boter.

Werkwijze

Stap1


- scheid de eigelen en eiwitten van elkaar;
- klop de eigelen met de basterdsuiker, de zonnebloemolie en het bakpoeder;
- klop de eiwitten stijf en voeg die toe aan het eigelenmengsel tezamen met de vanillesuiker en de melk en mix het geheel goed;
- voeg er beetje bij beetje de bloem aan toe en mix alles tot een tamelijk vloeibaar deeg;
- doe het deeg in een beboterd en met bloem bestoven rond bakblik;
- laat de taart in een matig warme, voorverwarmde oven ongeveer 40 minuten bakken en goudbruin worden;
- haal uit de oven, laat afkoelen op een rooster en versier de taart naar eigen smaak, b.v. bestrooid met poedersuiker en versierd met geconfijte vruchtjes of zoiets

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(1 / 5)

1 5 2
Beoordeel dit recept

2 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Harchakoekjes in de vorm van ghribia

    Harchakoekjes in de vorm van ghribia

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

    Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

  • Marokkaanse Briwat be louz - Amandeldriehoekjes

    Marokkaanse Briwat be louz – Amandeldriehoekjes

  • Amandelghribya een van de bekendste Marokkaanse koekjes

    Amandelghribya een van de bekendste Marokkaanse koekjes

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.