Miniquiches met kip en feta

2013-07-21
  • Servings: 1
  • Prep Time: 45m

Ik ben Ellouisa, 31 jaar jong..

More From This Chef »
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (3.7 / 5)

3.7 5 16
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

16 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Marokkaanse ijstaart fruitsalade

    Marokkaanse ijstaart fruitsalade

  • Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

    Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Erg verrassende frisse zomerse watermeloen shake

    Erg verrassende frisse watermeloen shake

  • Mini tortilla's recept

    Mini tortilla’s

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Deze miniquiches zijn zo lekker, ik maak ze elk jaar met de ramadan. Je kunt ze ook koud eten, dan zijn ze ook heerlijk. Het recept heb ik van mijn virtuele vriendin Zahira, we kennen elkaar al jaren via het forum waar we ooit begonnen met het plaatsen van recepten.

Ingredients

  • - 1 kipfilet
    - 1 ui
    - 1/2 bosje verse peterselie
    -1 blokje Turkse fetakaas of gewone feta
    - 1 tl Peper
    - 1 tl paprikapoeder
    - 1/2 tl Kurkuma
    - 1/2 tl Zout
    - 1 pakje bladerdeeg
    - 3 eetlepels crème fraîche
    - 3 eieren

Method

Step 1

Maal de kipfilet samen met de ui en peterselie tot gehakt in een haakmolen, keukenmachine of blender. Heb je die niet, snijd dan alles heel fijn. Voeg hierbij de kruiden en bak dit rul in een koekenpan en laat goed uitlekken en afkoelen. Snijd de fetakaas fijn en voeg toe.

Bekleed een muffin plaat (ik heb er 1 met 12 muffins) met de bladerdeeg: met een soepkom haal je een cirkel uit de bladerdeeg en die druk je in de muffin plaat. Vouw de randjes een beetje om tot een mooie rand.

Van de restjes die overblijven van de bladerdeeg kun je deze bij elkaar toevoegen en met de deegroller erover zodat je er nog 2 uit kan halen. In een pakje bladerdeeg zitten er 10 stuks en weg gooien is zonde.

Prik met een vork in de bladerdeeg en vul het met de feta/gehakt mengsel. Mix de eieren met de crème fraîche met een staafmixer en giet alle muffins 3/4 vol. Bak op 225 graden voor 20-25 minuten goudbruin.

Comments (2)

  1. posted by cuisine el jadida on 30-07-2013

    Mmmmm ziet er lekker uit!

  2. posted by linkerhanden on 09-11-2013

    Beste Ellouisa, dit ziet er heel lekker uit, maar bedoel je met peterselie hollanse peterselie of magnoes? Zodra ik antwoord heb ga ik het zeker maken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.