Mini vispastilla met kabeljauw scampi garnalen en fruits de mer
2018-05-27- Cuisine: Marokkaanse
- Course: Hoofdgerecht, Voorgerecht
- Skill Level: Normaal
-
Toevoegen aan favorieten
- Yield: 3 grote pastilla's of 12 kleine rechthoekige pastilla's
Average Member Rating
(0 / 5)
0 People rated this recipe
Related Recipes:
Mini vispastilla met kabeljauw, scampi, garnalen en fruits de mer. Deze vulling is voor 3 grote pastilla’s ,ik heb 12 kleine rechthoekige pastilla’s uitgekregen.
Ingredients
- 2 zakje diepvries kabeljauw elk zak 600 gr
- 1 zakjes diepvriesscampi 400 gr
- 1 zakje diepvriesgarnalen 400 gr
- 1 zakje diepvriesfruits de mer 600 gr
- 2 uien fijngesneden
- 1 rood , 1 groen en geel paprika fijngesneden
- Half busje koriander en half busje mehednous samen fijngehakt
- 6 knoflookteentjes uitgeperst
- 2 citroenschil in fijne reepjes
- 400 gr rijstvermicelli
- 2 citroensap
- Sambal
- Kruiden van elk 2 lepel: komijn, paprika
- Van elk 1 theelepel: zwartte peper, gember en kerkuma
- Van elk 1 eetlepel: gemalen korianderpoeder en zout
- 2 kleine minipotjes saffraan
- 2 verkruimelt boullionblok vis
- 300 ml olijfolie
- 2 klein potjes gesneden groene olijfen .
- Groot pakje fillodeeg
- Voor het besmeren:
- Kom met gemengd 150 ml olijfolie en 150 ml vloeibaar boter
Method
Step 1
'S avonds alle vis uithalen in kommen doen en in koelkast leggen. En 's morgens vis uit zakjes doen , wassen en in vergiet leggen. Dep elk soort vis goed droog in proper kaasdoekje of stofvrije doek.
Step 2
Marinade:
Alle kruiden + saffraan + boullionblok + citroenschil + look + koriandermix + 200 ml olijfolie samen mengen.
Step 3
Leg elk soort vis in een apart kom. Grote stukjes kabeljouw snij je in stukjes. Marinade verdelen over de 3 kommen. Meng vis in elk kom met marinade.
Step 4
Doe klein beetje olie in grote pan en bak eerst de ui + paprika gaar. Doe die in grote mengkom.
Step 5
Bak dan elk soort vis apart in de pan met klein beetje olie gaar. Maak elk keer de pan leeg in de grote mengkom.
Step 6
Giet kokend water over vermicelli laat even staan , doe in vergiet, en snij in kleine stukjes,doe die bij de vismix in mengkom ook de olijfen, citroensap en beetje sambal meng dooreen proef en kruid eventueel beetje bij naar smaak,laat volledig afkoelen.
Step 7
Deze vulling is voor 3 grote pastilla's ,ik heb 12 kleine rechthoekige pastilla's uitgekregen.
Ik heb aluminium bakjes gebruikt van action vind ze gemakkelijk om in te vriezen en je kan ze daarin ook afbakken.
Bakjes uitwassen afdrogen insmeren met boter en stukje bakpapier erin leggen.
Ik haal die s'morgens uit vriezer leg in koelkast en bak die s'avonds af in voorverwarmde oven op 200 gr +_10 min
Step 8
1 stuk fillodeeg erop
2de stuk in ander richting erop
Omtrek van bakje insmeren
1 stuk fillodeeg in 2 plooien en erop leggen
Vulling erin doen
Dichtplooien en lichtjes insmeren
Ander kant dichtplooien en lichtjes insmeren
Volgende stuk dichtplooien en lichtjes insmeren
Eerst naar binnen plooien dan eerst linkse stuk naar binnenplooien dan de andere stuk tussen elk laagje dun insmeren
Bovenkant goed insmeren en bakpapier erop leggen
Steek elk bakje in plastiek zakje, Zo gaan ze in de vriezer, eenmaal bevroren stapel ik die op elkaar nemen dan weinig plaats in
[method]