Mini cakes

2015-01-12
  • Servings: 1
  • Prep Time: 5m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4.1 / 5)

4.1 5 10
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

10 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

    Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

  • Marokkaanse Briwat be louz - Amandeldriehoekjes

    Marokkaanse Briwat be louz – Amandeldriehoekjes

  • Amandelghribya een van de bekendste Marokkaanse koekjes

    Amandelghribya een van de bekendste Marokkaanse koekjes

  • Marmer muffins

    Marmer muffins

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • - 250 g bloem
    - 1 el bakpoeder
    - 5 eieren
    - klont boter
    - 250 g fijne kristalsuiker
    - 1 zakje vanillesuiker
    - 1 snuifje zout

Method

Step 1

Verwarm de over voor op 180°.

- Smelt de boter au bain marie en voeg er al kloppend de suiker en vanillesuiker aan toe.

- Klop er vervolgens 4 eierdooiers en één heel ei aan toe (klopt beter). De overige eiwitten stijf kloppen.

- Klop het mengsel tot het licht geel wordt.

- Meng de bloem en het bakpoeder en roer er het eier-suikermengsel door. Tot slot ook nog de stijfgeklopte eiwitten voorzichtig onder roeren (niet meer kloppen).

- Schep het deeg in mini-vormpjes (2/3 vullen) en plaats deze gedurende 20 minuten in de oven.

- Prik ter controle in het midden van de cakes, als deze proper blijft is het gebakje klaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.