Mini broccoli taartjes – quiches van 12 cm met room

2017-11-29
  • Yield: 5 stuks
  • Prep Time: 10m
  • Cook Time: 25m
  • Ready In: 35m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

0 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

    Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

  • Barbecue chicken pizza

    Barbecue chicken pizza

  • Gevulde Bladerdeegpakketjes met mozzarella

    Gevulde Bladerdeegpakketjes met mozzarella

  • Loempiapakketjes met twee soorten kipvullingen

    Loempiapakketjes met twee soorten kipvullingen

  • Pittige spinazie broodjes met feta en mozzarella heerlijk in de ramadan

    Pittige spinazie broodjes met feta en mozzarella

Recept voor 5 mini broccoli taartjes (quiches) van 12 cm doorsnede. Ze waren echt héérlijk!

Ingredients

  • - Bladerdeeg
  • - Broccoli, in stronkjes
  • - 2 eieren
  • - 200 ml room
  • - Zout
  • - Peper
  • - Peterselie, fijngehakt
  • - Franse kaas, in stukjes (brie of camembert kan ook)

Method

Step 1

Bekleed je ingevette vormpjes met bladerdeeg. Kook de broccolistronkjes in water (met wat zout) en laat het zeer goed uitlekken. Meng 2 eieren met 200 ml room, zout, peper en peterselie. Leg op elk bekleedt vormpje wat broccoli en stukjes kaas. Overgiet dit met je eier-mengsel. Bak de broccolitaartjes op 220 graden gedurende 25 minuten.

Een quiche is een hartige open taart, meestal gemaakt met een zanddeegbodem van bloem, water en boter. De vulling bestaat uit een luchtig opgeklopte mix van eieren en room. Hier worden dan vervolgens nog groenten, vlees of vis en meestal ook kaas aan toegevoegd. Quiche wordt meestal warm, maar ook wel afgekoeld opgediend.

De meest bekende quiche is de Quiche Lorraine, waarbij spek en kaas de hoofdingrediënten vormen. Een Quiche Alsacienne is een Quiche Lorraine met ui. Tarte flambée (Duits: Flammkuchen) is een met Quiche vergelijkbaar product, al lijkt Tarte flambée meer op pizza.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.