Mini bladerdeeg hapjes met kip

2005-10-10
  • Servings: 1
  • Prep Time: 30m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4.3 / 5)

4.3 5 11
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

11 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Marokkaanse ijstaart fruitsalade

    Marokkaanse ijstaart fruitsalade

  • Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

    Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Mini tortilla's recept

    Mini tortilla’s

  • Barbecue chicken pizza

    Barbecue chicken pizza

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • Benodigheden voor 20 hapjes
    - 1 pakje bladerdeeg met 10 vellen
    - kipfilet
    - 1 paprika
    - 1 ui
    - 1 teentje knoflook
    - halve tl kurkuma
    - halve tl komijn
    - halve tl chilipoeder
    - beetje zout en peper,
    - Paar takjes peterselie ( madhnouz)

Method

Step 1

Snijd de kipfilet in grove stukken en mix het in de keuken machine tot gehakt, dan snijd de ui en paprika in kleine stukjes.

Doe wat olie in een pan en bak de ui en paprika, voeg kort daarna het kipgehakt toe en rul het met een vork ( fijn pletten tot kleine stukjes) Voeg alle kruiden toe en roer alles door elkaar ook de knoflook, snijd een paar takjes peterselie en doe die erbij.

Ondertussen het bladerdeeg uit de vriezer, laat het een beetje ontdooien maar niet helemaal, snijd de plakjes door midden en doe wat van het mengel erin en duw het dicht met een vork. Het gaat het makkelijkst als je eerst alle kanten dichtmaakt op 1 na en dan de vulling erin doet en dan de laatste kant dicht maakt met een vork.

Lekker bij de Harira!! wasalaam

Comments (6)

  1. posted by sihamkleuter on 06-10-2005

    mjammmie, ik vind dit gerecht zo lekker.

  2. posted by oembibi on 07-10-2005

    ik doe er ook kleine stukjes wortel bij,vind ik lekker.
    je kunt ook ipv kipfilet gehakt gebruiken.

  3. posted by oem_mujahid2 on 07-10-2005

    Ja oembibi ik gebruik eigenlijk altijd gehakt, maar wou eens wat anders, en vond het met kipgehakt heerlijk!!!

  4. posted by prinses nisrin on 06-12-2005

    heerlijk zeg!!! is zeker ideaal voor bij de harira! vraagje: moet je de bladerdeeg in vieren snijden of in de helft schuin of recht? ik begrijp hem niet zo! ik ben ook echt dom 🙁 liefs nisrin.

  5. posted by miss france on 09-10-2006

    lekker dit ga ik morgen maken incha allah

  6. posted by nahnah on 26-01-2009

    meid je kan het ook zo laten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.