Mille-feuille met bladerdeeg en banketbakkersroom Recept

2018-02-03
  • Yield: 5
  • Prep Time: 30m
  • Cook Time: 15m
  • Ready In: 50m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (3.8 / 5)

3.8 5 4
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

4 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

    Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

  • Vermicelli seffa als nagerecht

    Vermicelli seffa als nagerecht

  • Marokkaanse Briwat be louz - Amandeldriehoekjes

    Marokkaanse Briwat be louz – Amandeldriehoekjes

  • Griesmeelcake met vanillevla

    Griesmeelcake met vanillevla

Het recept van Mille-feuille met bladerdeeg en banketbakkersroom. Mille-feuille is een Frans gebakje waarvan de exacte oorsprong onbekend is. De moderne vorm werd beïnvloed door verbeteringen door Marie-Antoine Carême.

Ingredients

  • - 1 pakje vierkant bladerdeeg
  • Banketbakkersroom:
  • - 100 gr witte basterdsuiker
  • - 400 ml melk
  • - 2 eidooiers
  • - Paar druppels vanille aroma
  • - 2 eetlepel maïzena
  • Glazuur:
  • - 200 gr poedersuiker
  • - 1 eiwit
  • - 75 gr zwartte chocolade
  • - 25 gr room

Method

Step 1

Banketbakkersroom:

Melk, eidooier, maizena, suiker, vanillearoma samen kloppend op vuur tot mengsel kookt en dikker wordt, in kom doen bedekken met plastiek en in koelkast.

Step 2

Bakplaat met bakpapier daarop de bladerdeeg elk stuk paar keer inprikken met vork, leg er bakpapier op en daarop nog een bakplaat, bak 10 min in voorverwarmde oven verwijder dan de bovenste bakplaat en laat nog 5 min goudbruin bakken. Mille-feuille met bladerdeeg en banketbakkersroom bereiding 1 Laat afkoelen op rooster snij elk stuk deeg in 2 , doe de banketbakkersroom in spuitzak en spuit op de bovenkant van deeg volledig vol, leg er stuk deeg op. Mille-feuille met bladerdeeg en banketbakkersroom bereiding 2

Step 3

Glazuur

Maak glazuur door eiwit en poedersuiker samen te kloppen boven een pan met zacht kokend water , klop die in 5 min met de mixer, laat 5 min staan en smeer die op bovenkant van het deeg.

Step 4

Smelt chocolade samen met de room doe in plastiek spuitzak en maak op glazuur paar streepje ❤ Mille-feuille met bladerdeeg en banketbakkersroom bereiding 3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.