Mille feuille met banketbakkersroom

2005-10-18
  • Servings: 1
  • Prep Time: 5m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (3.3 / 5)

3.3 5 7
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

7 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Marokkaanse ijstaart fruitsalade

    Marokkaanse ijstaart fruitsalade

  • Heerlijke Red Velvet Cake

    Heerlijke Red Velvet Cake

  • Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

    Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Fruittaartje kiwi-aardbei met chocolade ganache

    Fruittaartje kiwi-aardbei met chocolade ganache

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee

Naar verluidt is de Mille feuille / tompoes voor het eerst gemaakt door een Amsterdamse banketbakker. Hij zou daarbij geïnspireerd zijn geweest door General Tom Thumb.

Ingredients

  • Het deeg:
  • - 500g meel
  • - 250 ml water
  • - 5 g zout
  • - 750 g boter
  • - Suiker
  • - banketbakkersroom
  • - siroop
  • - gesmolten chocolade voor versiering
  • - Nootjes (optioneel)

Method

Step 1

Meel + water heel goed kneden en platwalsen.

Belegen boter in het midden en vouwen de randen naar binnen.

Daarna kneden we het geheel goed samen ( dit herhaal je 3 keer)

en zo ziet d 'r uit

Maak met een vork gaatjes erin


Bestrooi het daarna met suiker


Doe dit in de oven 200c

Step 2

Haal je dit er uit om af te koelen, en snijd ze in reepjes

De harde randjes er af halen

Je doet daar overheen de banketbakkersroom

je legt de volgende verdieping en doe je het zelfde als wat boven staat

Tenslotte leg je daar de laatste plak overheen

Je smeert extra room aan de zijkanten

De boven kant met de siroop bestrijken

Vervolgens giet je daaroverheen gesmolten suiker overheen

Versier hem met chocola

Je kan de zijkantjes met nootjes versieren

Comments (22)

  1. posted by sihamkleuter on 18-10-2005

    dit lijk me echt moeilijk!!!

  2. posted by oemnizar on 18-10-2005

    ja klopt,veel werk he, hahahahah.

  3. posted by Jallie on 18-10-2005

    MashaAllah dat ziet er prachtig uit meid en lijkt mij ook idd een hoop werk.. netjes hoor:)

  4. posted by soulfa on 18-10-2005

    ziet er heelijk uit, maar ik denk niet dat ik het ga maken.

  5. posted by Nacira on 18-10-2005

    OOooooh wat lekker ik ben er gek op!!

  6. posted by Nacira on 18-10-2005

    Belegen boter? Is dat halvarine?

  7. posted by saadia29 on 18-10-2005

    hahah een echte kunstwerk.

  8. posted by fati on 18-10-2005

    oemnizaar heb een vraagje u zei dat ik wij die 3 maal moeten herhalen ,dus we moeten die 750gr boter in 3 delen?is dat zo of niet?jzaki allah

  9. posted by oortje31 on 18-10-2005

    ik wilde graag weten of je eventueel ook bladerdeeg kunt gebruiken of denk ik dan te makkelijk

  10. posted by oemnizar on 18-10-2005

    Fati: nee, je moet alleen die deeg 3 keer herhalen, en heel goed kneden met de behulp van deegroller, en die boter hoef je hem niet te delen.

    succes

  11. posted by oemnizar on 18-10-2005

    oortje31: je kan ook gewoon bladerdeeg gebruiken, maar van een velletje haal je er twee door deze in de oven op te warmen, tot hij goudbruin word, door de helfd te snijden, EN DIT VELLETJE UITELKAAR TE HALEN. DIT IS MIJN TRUKJE;).
    Ik hoop dat je mij begrijpt wat ik bedoel.

    Succes

    Groetjes

  12. posted by sushimoon on 06-11-2005

    je kunt ook alle werk achterwege laten en in de supermarkt zon pakket kopen om tompoes te maken , maar in plaats van twee bladerdeeg, gebruik je er drie per gebak. Zit bladerdeeg, room en glazuur in het pakket!!

  13. posted by prinses nisrin on 30-11-2005

    wat heerlijk zeg!!!! ik ga hem een keer proberen ik laat het je horen als het is gelukt. liefs nisrin…

  14. posted by cookiemam on 02-03-2007

    dames,waarom zie ik de fotos niet en jullie wel????????????

  15. posted by sjaahida on 03-03-2007

    een troost ik zie ze ook nie

  16. posted by nadina23 on 26-09-2008

    hoi mensen
    ik zie de foto afbeelding niet
    hoe komt dat ? help

  17. posted by najelm on 19-10-2008

    het lijkt echt heerlijk, maar spijtig zie ik ze ook niet. :s

  18. posted by Lalakifech on 05-04-2009

    Hmm, het “leest”heerlijk krijg er nu al trek in, zo op de vroege ochtend hihi.

    Kan je ze svp opnieuw plaatsen

    Alvast bedankt

  19. posted by kiki1234 on 08-04-2009

    kan je svp een foto plaatsen als jet kan 😛

  20. posted by karima4life on 19-09-2009

    jaa voor mij ook alsjeblieft

  21. posted by assia7 on 06-12-2010

    hmmmmmmmmmmmmmm

  22. posted by Pixie on 22-05-2019

    Welke siroop bedoel je juist?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.