Mhensha van vis

2005-10-08
  • Servings: 1
  • Prep Time: 45m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4.2 / 5)

4.2 5 25
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

25 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Marokkaanse ijstaart fruitsalade

    Marokkaanse ijstaart fruitsalade

  • Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

    Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Mini tortilla's recept

    Mini tortilla’s

  • Barbecue chicken pizza

    Barbecue chicken pizza

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • - garnalen
    - visfilet
    - inktvis
    - surimisticks
    - rode paprika
    - mihoen
    - 1 tablet van visbouillon
    - zout/peper/komijn/paprikapoeder
    - zonnebloemolie
    - filodeeg
    - boter om te besmeren

Method

Step 1

Inktvis bakken in olie met paprika in blokjes dan alle kruiden aan toevoegen en dan visfilet en als laatste garnalen en surimisticks aan toevoegen en dan de mihoen in kokend water zetten 10 minuten en in stukjes snijden.

alles goed bij elkaar mengen en dan proeven en naar smaak zout aan toevoegen.

en rollen in filodeeg goed met boter besmeren ik gebruik 1 velletje per mhensa.

groetjes kookgek

Comments (28)

  1. posted by ceuta on 08-10-2005

    Tbarkallah alik..

  2. posted by ellouisa on 08-10-2005

    lijkt me heerlijk, maar moeten ze in de oven gebakken worden na het besmeren met boter? En hoelang en op welke temperatuur?

  3. posted by sihamkleuter on 08-10-2005

    oooh wat leuk!!! ik ben gek op alles was mini is.

    deze hartige mini mehensja ga ik zeker uitproberen! bedankt!

  4. posted by chefkokkin on 08-10-2005

    dit lijkt me echt lekker ik ga dit morgen maken incha Allah en ik laat je weten!

  5. posted by kookgek on 09-10-2005

    hallo dames.
    de mhensa moet inderdaad in de oven maar ik werk helaas niet op graden en minuten heb ik niet op mijn oven kijk gewoon tot ze gaar zijn.

    chefkokkin wil zeker horen hoe het heeft gesmaakt.

    groetjes kookgek

  6. posted by oembibi on 09-10-2005

    ziet er heerlijk uit

  7. posted by ellouisa on 09-10-2005

    Ok meid ik ga het gewoon een keer proberen met 175 graden ofzo.

  8. posted by MADAME CUISINE on 10-10-2005

    OP 200 Graden en na ongeveer 30 minuten zijn ze mooi gaar.

  9. posted by loewie on 11-10-2005

    Salaam 3alikoum, heb deze eerder gemaakt maar ze gaan steeds kapot bij het rollen..niet in de lengte maar het rollen tot een rondje…hoe komt het?

  10. posted by MADAME CUISINE on 11-10-2005

    Goed insmeren met boter.
    Als het te droog of te nat is, dan scheurt het.

  11. posted by loewie on 12-10-2005

    Moet ik het hele vel insmeren voor ik ga rollen?? want dan gaat het toch ook stuk??? weet het niet hoor hoe ik het ook doe het blijft scheuren.

  12. posted by zaja on 13-10-2005

    ik heb ze gister gemaakt en ze waren heerlijk! ook de gasten vonden ze lekker! van de 15 zijn er maar 2 gescheurd! bedankt voor dit recept!

  13. posted by lele laila on 14-10-2005

    Salam alekoem, zo die gaat ik vandaag maken.. laat het je weten wat ik er van vind, maar zo te zien, zien ze er supppeerrr uit…

  14. posted by sihamkleuter on 14-10-2005

    ik heb ze gemaakt en ze waren lekker en zagen er heel leuk uit!! goed idee kookgek!

  15. posted by chefkokkin on 14-10-2005

    Bedankt voor het recept ze zijn echt goed gelukt ze waren echt heerlijk!!!!

  16. posted by Rzinia on 21-10-2005

    moet je het niet in een bakje doen dat ehet zo rond blijft in de oven? waar koop je die speciale bakjes met net folie, waarin je kleine pastila of m7ansha in kan doen?

  17. posted by sihamkleuter on 21-10-2005

    je kan het gewoon op een ovenplaat leggen want ze blijven gewoon rond. maar je kan ze ook in dealimiumborjes leggen saat nog leuk ook!
    die borjes kan ej halen bij deblokker, bij de barbeque produkten (daar hebben z eook aliminiumschalen)

  18. posted by Rzinia on 21-10-2005

    dank je sk en per hoeveel gaan ze? hoeveel bordjes voor hoeveel?>

  19. posted by sihamkleuter on 21-10-2005

    er zitten er 15 in, maar ik weet niet hoeveel ze kosten

  20. posted by Rzinia on 21-10-2005

    o 15 is genoeg. ik wil als het lukt ook aan mijn ma en zus geven.

  21. posted by dikratoen on 24-10-2005

    Ik heb ze gisteren gemaakt en ze zijn dit keer goed gelukt! Met filodeeg in een kartonnen verpakking is het echt prettiger!

  22. posted by zahra_i on 27-10-2005

    he dame kan je het ook met kip vullen want ik ben niet zo een garnalen freek

  23. posted by hoda on 13-11-2005

    Ik heb ze ook gemaakt, ze waren goed gelukt, dank je voor het recept.

  24. posted by sami on 13-01-2006

    dit lijkt mij heel lekker ik ga ze zekker maken .

  25. posted by Belgica on 21-09-2006

    Lekker voor in de ramadan! Ik ga ze proberen en laat het je weten insha-allah!

  26. posted by Belgica on 21-09-2006

    Lekker voor in de ramadan! Ik ga ze proberen en laat het je weten insha-allah!

  27. posted by Sammy on 18-05-2007

    moet ik het filodeeg aan beide kanten besmeren met gesmolten boter??
    en scheurt het filodeeg niet ontzettend snel dan??

  28. posted by hanan1977 on 10-09-2009

    kan ik het beste bastilladeeg gebruiken of loempiavellen? alvast bedankt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.