Meloui – melwi ronde msemmen van griesmeel met bereidingsfoto’s

2013-03-25
  • Servings: 1
  • Prep Time: 45m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4 / 5)

4 5 9
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

9 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Marokkaanse ijstaart fruitsalade

    Marokkaanse ijstaart fruitsalade

  • Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

    Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Erg verrassende frisse zomerse watermeloen shake

    Erg verrassende frisse watermeloen shake

  • Mini tortilla's recept

    Mini tortilla’s

Het recept van hoe je Meloui / Melwi of ronde msemmen kunt maken. Dit recept heb ik al een paar jaar van mama en ze zijn echt een succes! Als je er handig in wordt, kan je ze ook vullen met kip of spinazie. Voor dit recept gebruik je alleen smida (griesmeel), dus geen bloem. Dit is een apart gevalletje. Je moet blijven kneden tot het een deeg vormt, niet lang hoor. Na een paar minuten heb je al een deegbal en dan hoor je nog even te blijven kneden. Als je ze eenmaal maakt wil je geen andere meer!

Ingredients

  • - Fijne Smida, ongeveer 400 gr ( fijn griesmeel)
  • - zout
  • - wat droge gist ( half theelepeltje)
  • - lauw water
  • Verder:
  • - zonnebloemolie
  • - boter

Method

Step 1

Neem eerst fijne smida, zout, droge gist en lauw water. Dit alles kneden, heeeeeeeeeeeeel goed kneden. Je mag geen korreltje smida meer voelen.

Step 2

Vervolgens in balletjes verdelen, deze invetten met wat olie/boter mengsel en laten rusten. Meloui - melwi ronde msemmen van griesmeel met bereidingsfoto's 1

Step 3

Daarna de meloui vouwen, Tijdens het vouwen deze met ongesmolten boter besmeren en besprenkelen met olie. Meloui - melwi ronde msemmen van griesmeel met bereidingsfoto's 2 Meloui - melwi ronde msemmen van griesmeel met bereidingsfotos 3 Meloui - melwi ronde msemmen van griesmeel met bereidingsfoto's 4 Meloui - melwi ronde msemmen van griesmeel met bereidingsfoto's 5

Step 4

Na het vouwen nog eens laten rusten ( anders gaat het deeg scheuren als je het platdrukt). Als het deeg een beetje uitgerust is, druk je alle rolletjes een voor een plat en natuurlijk mooi rond 🙂 Meloui - melwi ronde msemmen van griesmeel met bereidingsfoto's 5

Step 5

Vervolgens bak je ze een voor een af in een pan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.