Mehancha met amandelen

2005-10-08
  • Servings: 1
  • Prep Time: 45m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4.8 / 5)

4.8 5 4
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

4 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Marokkaanse ijstaart fruitsalade

    Marokkaanse ijstaart fruitsalade

  • Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

    Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Mini tortilla's recept

    Mini tortilla’s

  • Barbecue chicken pizza

    Barbecue chicken pizza

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • - Pak filodeeg
    - Kom amandelen gepeld en gebakken grof gemalen.
    - Kom walnoten grof gemalen
    - Kom sesamzaad helft gemalen helft niet
    - 2 theelepels mazhar
     - Halve kom gemalen suiker
    - 150 gr gesmolten boter
    - 2 Theelepel's kaneel
    - lepel honing.
    - Pot honing en mazhar.
    - Wat geschaafde amandelen voor eroverheen.

Method

Step 1

Je gaat de amandelen en walnoten en sesamzaad malen, helft van sesam niet, doe je in een bak, Doe de gemalen suiker erbij, en 2 th mazhar, gesmolten boter, kaneel en een lepel honing. Dit goed mengen met mekaar en zet je ff apart..

Vervolgens pak je 2 vellen filodeeg, die besmeer je met wat boter, dan leg je wat mengsel erop en dan ga je rollen en als een slak oprollen. Zo ga je door tot je mengel op is. Dan in oven op 180 gr tot ze bruin en krokant zijn.

Ondertussen warm je de honing op met eetlepel mazhar en daar doe je ze even in leggen en dan eruit en bestrooien met de amandel schaafsel..

Ik heb ook mini’s gemaakt die zien er leuker uit maar zijn wel moeilijker te maken!

Comments (5)

  1. posted by MADAME CUISINE on 11-10-2005

    lekker!!!
    Ceuta, je bent een schat!

  2. posted by prinses nisrin on 19-10-2005

    wat heerlijk! jullie zijn erg goed! ik begin al fan van jullie te worden! vraag: hoeveel gram is een kom? ik heb verschillende komen maar weet niet welke ik moet gebruiken alvast bedankt! liefs Nisrin…

  3. posted by zahra_i on 28-10-2005

    he dame die mini moet je filodeeg in 2 snijden?? of hoe moet je het doen

  4. posted by libeluli on 02-01-2007

    SALAM CEUTA, HOEVEEL KOMEN HIER UIT, IK HEB NOG NOOI TMET FILODEEG GEWERKT,HIHI IK BEN LATINAMOSLIMA DUSSSSS…WIE O WIE KAN ME HELPEN…DIKKE KUS ALVAST BEDANKT ALEIKOUM SALAM

  5. posted by Meskiena on 15-09-2009

    heb je ook het recept van deze mhancha met een vulling van amandel en kokos?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.