Mchimeches of abrikozenkoekjes

2018-02-25
  • Yield: 22 stuks
  • Prep Time: 20m
  • Cook Time: 10m
  • Ready In: 1:10 h
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4 / 5)

4 5 1
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

1 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Marokkaanse ijstaart fruitsalade

    Marokkaanse ijstaart fruitsalade

  • Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

    Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Mini tortilla's recept

    Mini tortilla’s

  • Barbecue chicken pizza

    Barbecue chicken pizza

Deze Mchimeches of abrikozenkoekjes smaken een beetje naar de Marokkaanse richbound koekjes waar ik echt gek op ben. Dit zijn Algerijnse koekjes. Ook van tijd geleden.

Ingredients

  • - 125g zachte roomboter
  • - 1 thee glas poedersuiker
  • - 1 ei
  • - 1 etl abrikozenjam
  • - 1 bakpoeder
  • - bloem, ongeveer weet ik niet meer hoeveel ik had gebruikt (250 gram+- kan meer of minder.)
  • Decoratie:
  • - Abrikozenjam
  • - Poedersuiker
  • - 3 a 4 etlp Mazhar. (Oranjebloesemwater)
  • - decoratie papieren

Method

Step 1

Doe alle ingredienten in de kom kneed alles goed tot dat een zachte deeg ontstaat, waar je kleine balletjes van kan maken zo klein als walnoot. Bak ze op 170-180 graden. Na het bakken laat je ze even afkoelen.

Step 2

Verwarm de jam, zeef de jam , doe de mazhaar bij de jam, roer dit vervolgens goed door .

Step 3

Met een vork zet je de koekjes in de warme jam laat de koekjes even goed intrekken in het badje van de jam. Plak de koekjes aan elkaar ,laat de koekjes weer afkoelen.

Als ze afgekoeld zijn kan je ze bestrooien met poedersuiker en in zo mini bonbon papier doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.