Marokkaanse visballetjes (dorma)

2012-12-26
  • Servings: 1
  • Prep Time: 45m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (3 / 5)

3 5 4
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

4 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Marokkaanse ijstaart fruitsalade

    Marokkaanse ijstaart fruitsalade

  • Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

    Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Mini tortilla's recept

    Mini tortilla’s

  • Barbecue chicken pizza

    Barbecue chicken pizza

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Rijstbal gemengd met visfilet in tomatensaus.

Ingredients

  • - 1kg witte visfilet
    - 250g basmati rijst
    - een bosje peterselie (Marokkaans)
    - 1ui
    - 1 rode paprika
    - 2 blokje groente bouillon (liefst knorr)
    - 200g groene olijven
    - Marokkaanse kruiden o.a.: witte peper, gember, komijn, rode paprika poeder en zafraan.
    - olijfolie
    - tomatensaus (voor b.v. spaghetti)

Method

Step 1

- Snij de ui in kleine bokjes en bak die in olijfolie in de pan, voeg de rode paprika toe, het moet ook in blokjes
- Voeg er dan ongeveer 300ml tomatensaus toe en de peterselie.
- Zet al de kruiden en de bouillon blokjes er bij
- Voeg 1L water toe en laat het op een laag vuurtje koken.
- Mix het vis fijn in een mixer of blender ( een beetje zoals gehakt)
- Zet de rijst en de "gehakte vis" in een beslagkom, voeg olijfolie toe, kruiden, peterselie en meng het heel goed,
- Rol het in de vorm van balletjes (je mag kiezen hoe groot).
- Zet de balletjes in de saus en laat het ongeveer 15min koken.
- Laat het 20min rusten zodat het rijst intrekken.
 
KLAAR!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.