Marokkaanse kippensoep

2005-10-31
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • Ingrediënten:
    1 kip;
    250 gram kikkererwten ,ten minste 1 uur of een nacht geweekt in water;
    1 flinke ui, in grove snippers;
    300 gram tomaten, ontveld en fijngesneden;
    peper;
    -3/4 theelepel gemberpoeder;
    1 theelepel kaneelpoeder;
    200 gram grote, groene linzen,gewassen;
    zout;
    100 gram vermicelli, met de hand verkruimeld;
    flinke bos platte peterselie grof gehakt;
    flinke bos koriander, grof gehakt;
    2 citroenen, in partjes, om te serveren.

Werkwijze

Stap1

Voorbereiding:
Doe de kip en de kikkererwten in een grote pan met 3 liter water. Breng dit aan de kook, schuim de bovenkant af, voeg dan de ui, tomaten en wat peper toe. Laat dit afgedekt 1 uur pruttelen of tot de kikkererwten gaar zijn.

Bereidingswijze:
Neem de kip er uit, verwijder vel en botten, snijd het vlees in stukken. Voeg gember, kaneelpoeder en linzen toe, laat dit 20 minuten koken of zo lang tot de linzen gaar zijn. Voeg dan zout toe. Doe de stukjes kip terug in de pan en voeg wat water toe. Doe dan de vermicelli er bij en laat dit nog enkele minuten koken tot de vermicelli nét gaar is. Voor het opdienen peterselie en koriander toevoegen. Opdienen met partjes citroen.
Serveertips: Traditionele manieren om de soep desgewenst te binden: · klop 3 eieren stevig met een klein beetje bouillon van de soep en schenk dit terug in de pan. Roer daarbij een paar seconden stevig zonder de soep te laten koken (anders schiften de eieren); · meng 4 eetlepels bloem met een paar eetlepels koud water tot een papje en roer dit door de soep; blijf 5 minuten stevig roeren.

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(4.1 / 5)

4.1 5 16
Beoordeel dit recept

16 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Vers en zacht stokbrood met zonnebloempitten en zwarte komijn

    Stokbrood vers en zacht met zonnebloempitten en zwarte komijn

  • Harchakoekjes in de vorm van ghribia

    Harchakoekjes in de vorm van ghribia

  • Marokkaanse ijstaart fruitsalade

    Marokkaanse ijstaart fruitsalade

  • Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

    Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (4)

  1. Geplaatst door IJARMOUASSTYLO* aan 07-01-2007

    ziet er goed uit.

  2. Geplaatst door fatihasophie aan 08-04-2007

    heb vandaag de soep geprobeerd, is mislukt. Was veel te waterigachtig had totaal geen smaak en ze was niet rood zoals op de foto. Heb nochtans alles goed afgewogen.

  3. Geplaatst door amber20 aan 27-09-2013

    Hoe kan de soep waterachtig zijn; heb je deze aanwijzingen gevolgd?

    “”Serveertips: Traditionele manieren om de soep desgewenst te binden: · klop 3 eieren stevig met een klein beetje bouillon van de soep en schenk dit terug in de pan. Roer daarbij een paar seconden stevig zonder de soep te laten koken (anders schiften de eieren); · meng 4 eetlepels bloem met een paar eetlepels koud water tot een papje en roer dit door de soep; blijf 5 minuten stevig roeren. “”

  4. Geplaatst door Eva aan 30-06-2016

    Soep is heerlijk. Mooi rood .Is dik genoeg .Ik hoef niet te binden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.