Marokkaanse kippensoep

2005-10-31
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4.3 / 5)

4.3 5 13
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

13 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Marokkaanse ijstaart fruitsalade

    Marokkaanse ijstaart fruitsalade

  • Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

    Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Mini tortilla's recept

    Mini tortilla’s

  • Barbecue chicken pizza

    Barbecue chicken pizza

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • Ingrediënten:
    1 kip;
    250 gram kikkererwten ,ten minste 1 uur of een nacht geweekt in water;
    1 flinke ui, in grove snippers;
    300 gram tomaten, ontveld en fijngesneden;
    peper;
    -3/4 theelepel gemberpoeder;
    1 theelepel kaneelpoeder;
    200 gram grote, groene linzen,gewassen;
    zout;
    100 gram vermicelli, met de hand verkruimeld;
    flinke bos platte peterselie grof gehakt;
    flinke bos koriander, grof gehakt;
    2 citroenen, in partjes, om te serveren.

Method

Step 1

Voorbereiding:
Doe de kip en de kikkererwten in een grote pan met 3 liter water. Breng dit aan de kook, schuim de bovenkant af, voeg dan de ui, tomaten en wat peper toe. Laat dit afgedekt 1 uur pruttelen of tot de kikkererwten gaar zijn.

Bereidingswijze:
Neem de kip er uit, verwijder vel en botten, snijd het vlees in stukken. Voeg gember, kaneelpoeder en linzen toe, laat dit 20 minuten koken of zo lang tot de linzen gaar zijn. Voeg dan zout toe. Doe de stukjes kip terug in de pan en voeg wat water toe. Doe dan de vermicelli er bij en laat dit nog enkele minuten koken tot de vermicelli nét gaar is. Voor het opdienen peterselie en koriander toevoegen. Opdienen met partjes citroen.
Serveertips: Traditionele manieren om de soep desgewenst te binden: · klop 3 eieren stevig met een klein beetje bouillon van de soep en schenk dit terug in de pan. Roer daarbij een paar seconden stevig zonder de soep te laten koken (anders schiften de eieren); · meng 4 eetlepels bloem met een paar eetlepels koud water tot een papje en roer dit door de soep; blijf 5 minuten stevig roeren.

Comments (4)

  1. posted by IJARMOUASSTYLO* on 07-01-2007

    ziet er goed uit.

  2. posted by fatihasophie on 08-04-2007

    heb vandaag de soep geprobeerd, is mislukt. Was veel te waterigachtig had totaal geen smaak en ze was niet rood zoals op de foto. Heb nochtans alles goed afgewogen.

  3. posted by amber20 on 27-09-2013

    Hoe kan de soep waterachtig zijn; heb je deze aanwijzingen gevolgd?

    “”Serveertips: Traditionele manieren om de soep desgewenst te binden: · klop 3 eieren stevig met een klein beetje bouillon van de soep en schenk dit terug in de pan. Roer daarbij een paar seconden stevig zonder de soep te laten koken (anders schiften de eieren); · meng 4 eetlepels bloem met een paar eetlepels koud water tot een papje en roer dit door de soep; blijf 5 minuten stevig roeren. “”

  4. posted by Eva on 30-06-2016

    Soep is heerlijk. Mooi rood .Is dik genoeg .Ik hoef niet te binden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.