Marokkaanse Erwtensoep – Bisara – baysara

2010-02-20
  • Servings: 1
  • Prep Time: 25m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (3.6 / 5)

3.6 5 17
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

17 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Marokkaanse ijstaart fruitsalade

    Marokkaanse ijstaart fruitsalade

  • Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

    Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Mini tortilla's recept

    Mini tortilla’s

  • Barbecue chicken pizza

    Barbecue chicken pizza

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Marokkaanse Erwtensoep – Bisara – baysara is een populaire Marokkaanse gerecht. Er bestaat een zeer veelzeggende Marokkaanse uitdrukking die je gebruikt als een vriend in nood is: ‘Hij is zo arm dat hij alleen nog maar bisara eet’. Zoals zoveel recepten die uit armoede geboren zijn, is deze puree van gedroogde bonen smakelijk én gemakkelijk te bereiden. Dit gerecht is een maaltijd op zich. Wordt geserveerd met een beetje olijfolie, komijn en een paar stukjes droog brood, die als croûtons dienstdoen.

 

Ingredients

  • - 250 gram spliterwten
  • - 1 teentje knoflook
  • - 1 tl prikante paprikapoeder
  • - 1 tl zout
  • - 1 tl gember
  • - 1tl saffraan
  • -1 tl zwarte peper
  • - olijfolie

Method

Step 1

Doe de spliterwten in een pan en voeg er water bij tot ze helemaal onder zitten. Doe de teentje knoflook bij en laat het aan de kook 20 a 30 minuten (je weet wanneer ze gaar zijn als je er een pakt en heel zacht is).

Step 2

Pak dan een groot lepel en roer dood de pan tot het net een soepje is sommige mensen doen het ook met een mixer, ik vindt het makkelijker met een grote lepel, je moet wel hardt roeren. As je denkt dat het goed is, pak je een tajine doe je er 2 eetlepels olijfolie in en giet de bisara er in en voeg de kruiden er bij.

Step 3

Doe er nog een half thee glas water bij en laat het rustig op het vuur. Na 10 min haal je het van de vuur en doe nog een klein beetje olijfolie er op als je het wilt bedienen.

Eet smakelijk!

Bismiallh

snij Marokkaans brood in lange stukken zet het even op de grill en seveer het er bij

Comment (1)

  1. posted by lina-mae on 17-05-2013

    Ik ga dit recept straks proberen, voor de eerste keer hoop dat t gaat smaken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.