Marokkaanse baklava

2006-10-22
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (3.6 / 5)

3.6 5 11
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

11 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

    Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

  • Marokkaanse Briwat be louz - Amandeldriehoekjes

    Marokkaanse Briwat be louz – Amandeldriehoekjes

  • Amandelghribya een van de bekendste Marokkaanse koekjes

    Amandelghribya een van de bekendste Marokkaanse koekjes

  • Marmer muffins

    Marmer muffins

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • Inhoud:
    * 3 kommen amandelen (gekookt in water, gepeld, geroosterd en grof gehakt)
    * 1 kom poedersuiker
    * 3 eetlepels bona (gesmolten)
    * mazhar Omhulsel:
    * Filodeeg
    Afwerking:
    * Gesmolten boter
    * 3 geklopte eieren
    * Honing

Method

Step 1

* Kook de amandelen in water en pel deze. Bak ze in de olie goudbruin of rooster ze in de oven. Hak ze grof in de keukenmachine en doe dit in een teil.

* Doe bij de amandelen de 3 eetlepels gesmolten boter en de kom suiker. Doe er net zoveel mazhar bij totdat de mengsel korrelig wordt. De vulling is klaar.

* Leg een blad filodeeg op het aanrecht en besprenkel deze met de gesmolten boter (afwerking)

* Verdeel een dunne laag van de vulling over het blad filodeeg en rol deze van je af totdat je een staaf krijgt. Let wel op: Bij elke rol die je maakt besprenkel je de laag met boter. Als je een staaf hebt dan snij je stukjes in ruitvorm van de staaf. Deze smeer je aan de zijkanten (waar de vulling te zien is) met de geklopte eieren en leg ze op een ovenbakplaat.

* Als je de ovenbakplaat vol hebt kan deze in de voorverwarmde oven totdat ze goud bruin gebakken zijn.

* In de tussentijd warm je de honing op in een pan, het mag niet al te heet zijn. Doe de pan uit en dompel de gebakken baklava's in de honing. Laat ze goed de honing tot zich opnemen en doe ze dan in een vergiet om uit te lekken. En zo werk je ze allemaal af.

Ik hoop dat het duidelijk is. Anders hoor ik het wel...eet smakelijk en EIDKOUM MOUBARAK

Comments (4)

  1. posted by Juffie on 22-10-2006

    Ik moet er weer eens bij vermelden dat het mijn recept is. Op de een of andere manier pakt het programma mijn naam niet. Doeiii

  2. posted by Hind on 13-11-2006

    Hey liefje, ik heb ze gemaakt hoor en ze waren heerlijk. Alleen kwamen ze niet uit zoals op de foto…………………. ahahahahahah 😉

  3. posted by amina12 on 18-11-2006

    hoi het ziet der heerlijk uit tnx

  4. posted by sadiye on 08-12-2008

    hahhahahahhaha foto van lasagne zit er op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.