Maltesertaart

2015-05-16
  • Yield: Een vorm van 20 cm
  • Servings: 4
  • Prep Time: 30m
  • Cook Time: 25m
  • Ready In: 2:00 h

Ik ben Ellouisa, 31 jaar jong..

More From This Chef »
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (2.8 / 5)

2.8 5 5
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

5 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Marokkaanse ijstaart fruitsalade

    Marokkaanse ijstaart fruitsalade

  • Heerlijke Red Velvet Cake

    Heerlijke Red Velvet Cake

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Fruittaartje kiwi-aardbei met chocolade ganache

    Fruittaartje kiwi-aardbei met chocolade ganache

  • Mississippi Mud pie - Amerikaanse chocoladetaart

    Mississippi Mud pie – Amerikaanse chocoladetaart

Al weken droomde ik over de maltesertaart, ik zag hem ooit ergens op facebook en had het recept opgeslagen om ooit eens te maken. Maar wanneer maak je zo’n taart? Hij is behoorlijk machtig en zoet, dus je kunt dat niet zo met zijn tweetjes opeten. Vandaag is mijn man jarig en gisteren heb ik daarom deze taart voor hem gemaakt. Hij is een echte chocoholic (veel meer dan ik), dus hij was er erg blij mee!! Ik heb het recept dat ik op had geslagen uiteindelijk niet gebruikt, maar een eigen versie gemaakt met chocoladebiscuit, slahgroomvulling en een ganache. Ik begon met ook het bedekken van de zijkanten met maltesers, maar uiteindelijk heb ik die er allemaal weer afgehaald. Ik vond dat TE. Zo issie ook mooi en een stuk minder machtig.

Ingredients

  • 4 eieren
  • 180 gr suiker
  • 40 gr cacao
  • 40 gr maizena
  • 40 gr bloem
  • 250 ml slagroom
  • 2 el poedersuiker
  • 1 zakje klopfix (slagroomversteviger)
  • Ganache:
  • 65 gr pure chocolade
  • 65 gr melkchocolade
  • 100 ml slagroom
  • 1 zak maltesers

Method

Step 1

Scheid de eieren een voor een en doe de eiwitten bij elkaar en ook de eigelen. Zorg ervoor dat je geen enkel druppeltje eigeel bij de eiwitten hebt, anders worden ze niet stijf. Klop dan met de mixer de eiwitten met de helft van de suiker stijf (het is stijf genoeg als je de kom op zijn kop kunt houden). Klop de eigelen met 3 el warm water en de rest van de suiker tot een lichtgele dikke creme. Schep op de eiwitten. Meng bloem, maizena en cacao en zeef boven het eimengsel. Schep luchtig door elkaar niet roeren, mixen of kloppen). Schep dan in een ingevette springvorm van 20 cm en bak op 180 graden (hete lucht 160) voor 25-30 minuten.

Step 2

Laat even in de oven afkoelen (een half uurtje) en daarna buiten de oven op een rooster (springvorm eraf halen). Snijd daarna in 2 of 3 delen. Klop de slagroom stijf met de poedersuiker en klopfix en vul de taart daarmee. Leg de helften weer op elkaar. Smelt in een pannetje de room met de chocolade en laat een minuut of 20 afkoelen zodat het wat dikker is. Giet dan over de taart en garneer met maltesers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.