Makkelijke Marokkaanse amandelenkoekjes met chocolade en kokos

2010-02-20
  • Servings: 1
  • Prep Time: 25m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4.3 / 5)

4.3 5 19
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

19 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Marokkaanse ijstaart fruitsalade

    Marokkaanse ijstaart fruitsalade

  • Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

    Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Mini tortilla's recept

    Mini tortilla’s

  • Barbecue chicken pizza

    Barbecue chicken pizza

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee

Dit zijn heel makkelijke Marokkaanse amandelenkoekjes. Ze worden gemaakt van amandelen, chocolade en kokos. Deze koekjes zijn heerlijk bij thee. Met het Suikerfeest liggen ze altijd op tafel.

Ingredients

  • 500 gram amandelen
  • - 1 pakje bona
  • - 1 kopje chocolademelk
  • - 1 bakpoeder
  • - meel
  • - witte chocolade repen
  • - 250 gram kokos

Method

Step 1

Was de amandelen en leg ze op de bakplaat (zonder te schilen) en bak ze tot ze krokant zijn. Laat ze ongeveel 15 minuten afkoelen.

Doe ze dan in de mixer mix ze niet te fijn moeter stukjes in zitten.

Doe dan de chocolademelk bij en de bona en voeg de meel beetje bij beetje bij en de bakpoeder tot je soepeldeeg hebt maak er kleine roodjes van net een walnoot (ze worden dikker in de oven dus kijk hoe groot je het wil )en leg je op de bakplaat en laat ze ongeveer 20min in de oven laat ze afkoelen en dip ze dan in de witte chokolaade en dan in de cocos en leg een op een mooie bord niet op elkaar tot ze hardt zijn .

Eet smakelijk
bismiallh

Comments (25)

  1. posted by amiracuisine on 21-03-2010

    Hoeveel gram meel doe je erbij??

  2. posted by hammoudi on 04-04-2010

    tot je soepel deeg je moet steets beetje bij beetje doen tot je kleine balletjes kan maken. sucsses amiracuisine

  3. posted by troep on 29-05-2010

    hoeveel repen? ze lijken me lekker

  4. posted by troep on 29-05-2010

    sorry stomme vraag! ik zie het al

  5. posted by aida on 06-08-2010

    wat voor chocolademelk en hoe veel in ml
    doe je erin?

  6. posted by Lady_1994 on 15-08-2010

    Een hele pak bona?
    Is dat niet teveel?

  7. posted by hammoudi on 18-08-2010

    nee dat is niet te veel

  8. posted by hammoudi on 18-08-2010

    ml dat weet ik niet pecies ik doe altijd in kopje ouderwets he ik denk ongeveer 250

  9. posted by hammoudi on 18-08-2010

    ik hoop dat het jullie lukt ze zijn in preciepe heel makelijk te maken groetjes

  10. posted by salha on 25-08-2010

    ik wil ze insjallah voor het suikerfeest uitproberen, ik denk ook aan ongeveer 250 gram meel ( dat beetje bij beetje ) tot het deeg soepel is.
    insjallah gaat het lukken

  11. posted by fatima25 on 30-08-2010

    ze zien er lekker uit, maar wat is bona?

  12. posted by hammoudi on 03-09-2010

    veel sucsess salha ze zijn best makelijk te maken dus komt wel goed insallah

  13. posted by hammoudi on 03-09-2010

    dat is merk van boter je kan ook ander gebruiken denk ik maar met veel koekjes kan je beter bona gebruiken komt het beter uit

  14. posted by keukenprinces on 04-09-2010

    en je hoeft de boter niet te smelten neem ik aan , ofwel?

  15. posted by sokkar on 07-09-2010

    Hoeveel ml chocomelk gebruik je? Aangezien ieder kopje een andere inhoud heeft!
    dank

  16. posted by koekoekoezina!! on 08-09-2010

    wat is bona, is da een soort van boter??
    ik ben nl van belgie

    alvast bedankt
    grtjsx

  17. posted by Hanouna on 09-09-2010

    Erg lekker, ik neem aan dat je de chocolade moet smelten. Doe je dat gewoon in een koekenpan?

  18. posted by hammoudi on 19-09-2010

    nee de boter hoef je niet te smelten
    een groote theekop ja in een koekepan laten smelten

  19. posted by hammoudi on 19-09-2010

    sorry dat ik zo laat reageer ben hoog zwanger en niet echt lekker ik hoop insallah dat het jullie lukt ze zijn heel makkelijk je hebt er alleen geduldt voor nodig de boter maak niet zo veel uit wat voor merk maar ik gebruik bona voor alle koekjes die ik mestal maak groetjea xxx

  20. posted by troep on 22-09-2010

    geduld meid je krijgt er iets leuks voor terug!!! ik wilde weten of er ggen eieren in moeten

  21. posted by hammoudi on 02-10-2010

    nee geen eieren en ja je hebt gelijk hihihhihih dank je el

  22. posted by troep on 15-11-2010

    ja ik heb ze gemaakt ze echt lekker ik ga ze nu maken voor l3ied
    mebrouk 3iedkom

  23. posted by sadiye on 05-02-2011

    hallo kan je ook die chocolademelk zelf maken met melk en die poeder en wat is de volgorde van het maken van het deeg wat moet eerst in de kom en waar smaken deze koekjes naar?

  24. posted by sadiye on 05-02-2011

    en vergeet nog wat te vragen hoeveel gram is die bona is dat een half kilo :S dus 500 gram dat is wel erg vet dan hoeveel koekjes krijg je hier vanuit?ik gebruik meestal boter die pakjes van 250 gram is die pak

  25. posted by sadiye on 07-02-2011

    en moet er geen suiker in het deeg? :S en moet je margarine of boter gebruiken? ik wil ze namelijk morgen mischien maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.