Maakouda heerlijke Marokkaanse aardappelkoekjes

2009-09-08
  • Servings: 1
  • Prep Time: 25m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4.1 / 5)

4.1 5 21
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

21 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Marokkaanse ijstaart fruitsalade

    Marokkaanse ijstaart fruitsalade

  • Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

    Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Erg verrassende frisse zomerse watermeloen shake

    Erg verrassende frisse watermeloen shake

  • Mini tortilla's recept

    Mini tortilla’s

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Maakouda is een heerlijk en simpel te maken Marokkaans aardappelkoekje. Om te voorkomen dat ze uit elkaar spatten in de olie moet je wel voor twee dingen zorgen: meng altijd een ei door de aardappels en zorg dat de olie heet genoeg is voor je ze gaat bakken.

Ingredients

  • - 4 aardappelen in blokjes gesneden
  • - 2 eieren
  • - 2 eetlepels gehakte peterselie en koriander
  • - 3 knoflookteentjes
  • - 1 eetlepel komijn
  • - 1/4 koffielepel kurkuma (koenjit)
  • - zout en peper
  • - beetje bloem

Method

Step 1

Was de aardappelblokjes en kook ze daarna gaar in zout water, maak puree van de gare aardappelen.

Step 2

Doe de puree in een slakom, voeg er een ei, peterselie, koriander, geplette knoflook, komijn en kurkuma aan toe, strooi er zout en peper over en meng alles goed.

Maak balletjes van de puree en maak de balletjes wat platter met je vingers, dompel ze daarna een voor een onder in een kom met een losgeklopt ei en haal ze daarna aan beide kanten door het meel, schud door zachtjes te tikken het overtollige meel van de maakoudas af.

Step 3

Frituur de maakouda aan beide kanten goudgeel in het olie.

Ps: zorg dat de olie heet genoeg is voor je ze gaat bakken.

wie vragen heeft mag ze altijd stellen, hoor graag wie het heeft geprobeerd succes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.