Maakouda heerlijke Marokkaanse aardappelkoekjes
2009-09-08- Cuisine: Marokkaanse
- Course: Bijgerecht, Lunch, Voorgerecht
- Skill Level: Erg simpel
-
Toevoegen aan favorieten
- Servings: 1
- Prep Time: 25m
Average Member Rating
(4.1 / 5)
21 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Ja -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Maakouda is een heerlijk en simpel te maken Marokkaans aardappelkoekje. Om te voorkomen dat ze uit elkaar spatten in de olie moet je wel voor twee dingen zorgen: meng altijd een ei door de aardappels en zorg dat de olie heet genoeg is voor je ze gaat bakken.
Ingredients
- - 4 aardappelen in blokjes gesneden
- - 2 eieren
- - 2 eetlepels gehakte peterselie en koriander
- - 3 knoflookteentjes
- - 1 eetlepel komijn
- - 1/4 koffielepel kurkuma (koenjit)
- - zout en peper
- - beetje bloem
Method
Step 1
Was de aardappelblokjes en kook ze daarna gaar in zout water, maak puree van de gare aardappelen.
Step 2
Doe de puree in een slakom, voeg er een ei, peterselie, koriander, geplette knoflook, komijn en kurkuma aan toe, strooi er zout en peper over en meng alles goed.
Maak balletjes van de puree en maak de balletjes wat platter met je vingers, dompel ze daarna een voor een onder in een kom met een losgeklopt ei en haal ze daarna aan beide kanten door het meel, schud door zachtjes te tikken het overtollige meel van de maakoudas af.
Step 3
Frituur de maakouda aan beide kanten goudgeel in het olie.
Ps: zorg dat de olie heet genoeg is voor je ze gaat bakken.
wie vragen heeft mag ze altijd stellen, hoor graag wie het heeft geprobeerd succes