Hele luchtige kokostaart

2018-01-01
  • Cook Time: 40m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

1 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Marokkaanse ijstaart fruitsalade

    Marokkaanse ijstaart fruitsalade

  • Heerlijke Red Velvet Cake

    Heerlijke Red Velvet Cake

  • Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

    Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Fruittaartje kiwi-aardbei met chocolade ganache

    Fruittaartje kiwi-aardbei met chocolade ganache

Het recept van een hele luchtige kokostaart. Hij is echt heel erg lekker en makkelijk te maken, je hoeft geen taartenprinses te zijn om dit te kunnen maken. Mocht er vragen zijn dan hoor ik het wel!

Ingredients

  • Cake:
  • - 4 eieren
  • - 150 gr suiker
  • - een glas olie van 200 ml
  • - 1 vanillesuiker
  • - ongeveer 200 gr. yoghurt (ik heb Griekse yoghurt gebruikt)
  • - 250 gr. meel
  • - 1 bakpoeder
  • Vulling:
  • - 200 ml slagroom
  • - 3 eetl suiker
  • - 2 slagroomversteviger
  • - 1 eetlep kokos pasta
  • - geraspte kokos
  • Versiering:
  • - naar keus
  • - kokos balletjes
  • - gemalen walnoten
  • - ferrero's

Method

Step 1

Bereiding cake:

De eieren goed mixen. 150 gr suiker erbij doen en een glas olie van 200 ml ff weer mixen. Daarna doe je 1 vanillesuiker erbij en ongeveer 200 gr. yoghurt (ik heb Griekse yoghurt gebruikt) even mixen weer.

Vervolgens 250 gr. meel en 1 bakpoeder door een zeefje halen... Weer goed mixen.

Vet een bakvorm van 24 cm in, doe hierin jouw beslag. Bak het voor ongeveer 40 minuten.

Als de cake gaar is, laat je het echt goed afkoelen!!!!

Step 2

Bereiding vulling:

Meng 200 ml slagroom, 3 eetl. suiker en 2 slagroomversteviger met elkaar. Deze goed opkloppen, voeg een eetlep. kokospasta erbij (is ook te koop bij de lidl). Goed mixen.

Step 3

Laat de cake na het bakken even goed afkoelen. Snij het daarna doormidden met een broodmes of een stuk sterk, dun draad. Er zijn verschillende youtube filmpjes hoe jij dit het best kan doen.

Step 4

Vul je het met een beetje slagroom en vervolgens doe je de helft er weer op .

Besmeer de cake goed met de resterende slagroom. Strooit er geraspte kokos. Daarna versieren naar keus. Ik had de kokosballetjes van de action gebruikt. En ik had gemalen walnoot in het midden gedaan! Je kan ook ferrero's gebruiken, wat jij lekker vind zeg maar.

Een lieve groet,

Karima Kaatje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.