Luchtige kokoscake

2006-01-22

Ik ben Ellouisa, 31 jaar jong..

More From This Chef »
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4.1 / 5)

4.1 5 17
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

17 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

    Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

  • Marokkaanse Briwat be louz - Amandeldriehoekjes

    Marokkaanse Briwat be louz – Amandeldriehoekjes

  • Amandelghribya een van de bekendste Marokkaanse koekjes

    Amandelghribya een van de bekendste Marokkaanse koekjes

  • Marmer muffins

    Marmer muffins

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • 3 eieren, gescheiden
    2 el heet water
    150 gr suiker
    1 zakje vanillesuiker
    3 druppels vanille aroma of amandelaroma
    Zout
    125 gr bloem
    2 tl bakpoeder
    75 gr kokos
    75 gr boter, gesmolten en afgekoeld
    Voor het garneren:
    3 el abrikozenjam
    Beetje kokos

Method

Step 1

Oven voorverwarmen op 200 gr.

Mix de eidooiers met het hete water schuimig. Voeg dan 100 gr van de suiker beetje bij beetje toe en mix het net zolang tot je een lichte creme krijgt.

Mix dan nog de aroma en een snufje zout erdoor.

Mix de eiwitten stijf met een snufje zout en 50 gr suiker.

Schep de eiwitten op de creme en zeef de bloem met bakpoeder erover.

Schep het er voorzichtig door (vooral NIET ROEREN!!). Kokos erdoor scheppen en de gesmolten boter beetje bij beetje erdoor scheppen. Meteen in een ingevet bakblik gieten en 40 minuten bakken op 175 graden.

Na het bakken af laten koelen en uit het blik halen.

De abrikozenjam verwarmen en op de cake smeren.

Bestrooien met kokos en in plakjes snijden.

Let op dat je NIET roert en de eiwitten goed stijfklopt, anders mislukt het.
Ook meteen het beslag in de vorm doen en meteen bakken, anders zakt alles in.

Comments (29)

  1. posted by sihamkleuter on 23-01-2006

    wooow jij bent echt een kei in cakes!
    kan ik hiervoor ook een orden vorm gebruiken?

  2. posted by sabah75 on 23-01-2006

    begrijp ik het goed? 3 eieren scheiden en nog eens 3 eiwitten erbij. of niet?

  3. posted by ellouisa on 23-01-2006

    Thanx sihamkleuter πŸ˜€
    Je kan ook een ronde vorm gebruiken inderdaad. Ik was zelf verbaas hoe mooi van vorm hij was. Had een nieuwe cakevorm en hij is blijkbaar goed πŸ˜€

  4. posted by ellouisa on 23-01-2006

    Nee sorry moet alleen 3 eieren zijn, was een foutje ga het meteen verbeteren. Bedankt voor het goede opletten!

  5. posted by samira24 on 26-01-2006

    ik heb het net gemaakt en het is in de oven. Maar ik ben de vanille suiker vergeten kom ik er net achter. Maar ik weet niet zeker of die lukt want toen ik die gesmolten boter erbij deed werd het heel erg vettig maar ik hou jullie op de hoogte (en die van jou ziet er echt lekker uit maar ik ben jammer genoeg niet zo een keukenprinces)

  6. posted by ellouisa on 26-01-2006

    Nou meid ik ben benieuwd of het gelukt is. Het is heel belangrijk dat je niet roert maar voorzichtig schept en tegelijkertijd de kom ronddraait zeg maar. En de boter beetje bij beetje erdoor doen. Ik hoop dat t goed gekomen is xxx ellouisa

  7. posted by samira24 on 27-01-2006

    nou de cake is kaar hij smaakt lekker alleen ik heb het te lang in de oven gelaten want hij is donker eruit gekomen maar volgende keer haal ik hem eerder eruit maar hij smaakt hmmmmm thanx meid

  8. posted by Elamira on 27-01-2006

    Deze cake heb ik geprobeerd en hij is heel luchtig inderdaad en smaakt erg lekker. Nog niet iedereen is thuis maar ik vermoed dat er vanavond alleen nog kruimeltjes in de cakebak zullen liggen.

  9. posted by ellouisa on 27-01-2006

    πŸ˜€ jeeeej echt leuk dat het gelukt is :goedzo: eet smakelijk πŸ˜‰

  10. posted by sihamkleuter on 28-01-2006

    IK ga deze cake vanmiddag proberen πŸ™‚

  11. posted by ellouisa on 28-01-2006

    Ok meid, succes! En laat me weten hoe die gesmaakt heeft he πŸ˜€

  12. posted by sihamkleuter on 29-01-2006

    ellouisa weer een perfect recept!
    AL jouw cake-recepten komen bij mij goed uit!
    heerlijk

  13. posted by ellouisa on 29-01-2006

    πŸ˜€ Daar ben ik blij om πŸ˜€ Ik ga binnenkort eens wat van jou proberen πŸ˜‰

  14. posted by bollebuik on 29-01-2006

    de cake zit in de oven en raad eens wat IK vergeten ben!!! de coco haha, het belangrijkste dan nog wel!! is dat erg? dat zien we straks wel πŸ˜€ ANDERS PECH

  15. posted by ellouisa on 29-01-2006

    hihi ja dan wordt het een gewone cake, maaar weet ook niet of de structuur dan goed is. Is het nog gelukt?

  16. posted by bollebuik on 30-01-2006

    NOPE, het ging rechtstreeks de vuilbak in πŸ˜€ zonde van de ingrediΓ«nten!

  17. posted by ellouisa on 31-01-2006

    Jammer… dan lag het toch aan de kokos denk ik πŸ™

  18. posted by fessia on 18-02-2006

    Ik ben deze cake nu aan het uitproberen. Het staat al in de oven…ben benieuwd.

  19. posted by Fati7a on 08-03-2006

    Hmmm heerlijk gelukt!

    Na je slagroomtaart is dit nog iets dat met veel plezier is opgepeuzeld. Thanks! πŸ˜€

  20. posted by ellouisa on 08-03-2006

    Graag gedaan meid! Ben blij dat ze zo goed gelukt zijn bij jou πŸ™‚

  21. posted by Fati7a on 08-03-2006

    En alles gemeten met een eetlepel haha!

  22. posted by ellouisa on 09-03-2006

    hihi nou het werkt dus goed!

  23. posted by dounya3 on 27-03-2006

    Ik heb het ook gemaakt dit weekend, was een groot succes!!!! Bedankt voor je lekkere recept!

  24. posted by ellouisa on 27-03-2006

    Graag gedaan dounya πŸ™‚

  25. posted by fatema on 07-04-2006

    heey ik heb em ook gemaakt echt een heerlijke cake.

  26. posted by asiyaah on 27-01-2007

    ik heb deze cake al 2 x gemaakt en telkens valt de cake in. ik begrijp niet wat ik verkeerd doe? kan iemand me helpen?

  27. posted by ellouisa on 29-01-2007

    Klop je de eiwitten goed stijf (als je de kom op zn kop houdt moet het precies op zn plek blijven)?
    Na het stijfkloppen en het mixen van de eidooiers, NIET meer mixen!! Dan zakt alle luchtigheid eruit.
    Dan kan er nog een groot temperatuurverschil tussen je oven en de keuken zijn, waardoor hij schrikt en inzakt.

  28. posted by wafa on 28-06-2008

    mag ik hier nog op reageeren of kan het niet meer??? ik snap het niet met niet roeren hoe zit het met de meel en bakpoeder, die moet je toch wel roeren….

  29. posted by Olijfje on 22-09-2008

    pffft de mijne kan je linea recta aan de eendjes voeren.. begrijp er echt niks meer van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.