Loempia met gehakt

2015-02-06
  • Servings: 1
  • Prep Time: 15m
  • Cook Time: 20m
  • Ready In: 45m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (3 / 5)

3 5 5
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

5 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

    Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

  • Erg verrassende frisse zomerse watermeloen shake

    Erg verrassende frisse watermeloen shake

  • Mini tortilla's recept

    Mini tortilla’s

  • Barbecue chicken pizza

    Barbecue chicken pizza

  • Gevulde Bladerdeegpakketjes met mozzarella

    Gevulde Bladerdeegpakketjes met mozzarella

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Energie

    153 kcal
  • Vet

    8 g
  • Eiwitten

    16 g
  • Koolhydraten

    4,3 g

Een loempia is een gerecht dat onder meer in de Indonesische, de Vietnamese, de Cambodjaanse en de Thaise keuken wordt geserveerd. Iedere keuken kent verschillende varianten van de loempia. Meestal worden loempia’s als voorgerecht of snack gegeten.

Ingredients

  • - 500 gr gehakt
  • - eieren
  • - 1 grote ajuin
  • - 1 paprika
  • - peper
  • - zout
  • - pikant
  • - sojascheuten
  • - olijfolie
  • - brikdeeg

Method

Step 1

Doe in een pan olijfolie en bak de ajuin en voeg er de paprika's toe. Bak deze goed door maar altijd roeren. Het gehakt toevoegen en de kruiden. Dit alles goed mengen dan als laatste de sojascheuten toevoegen. Deze even mee doorbakken en dan van het vuur halen en de hardgekookte eieren in stukken snijden en dan toevoegen.

Step 2

Alles goed mengen en dan in de brikdeeg plooien zoals een loempia.

Step 3

Dan in olie bakken maar niet frituren.

smakelijk

Comments (3)

  1. posted by hanan1977 on 10-09-2009

    wat is ajuin?

  2. posted by gerda on 10-09-2009

    dat zijn uien

  3. posted by gerda on 10-09-2009

    ik zou loempiavellen gebruiken zijn makkelij in gebruik

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.