Loempia van aardappelen kip en zelfgemaakte groenten

2010-02-21
  • Yield: 20
  • Servings: 1
  • Prep Time: 30m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (1 / 5)

1 5 3
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

3 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Marokkaanse ijstaart fruitsalade

    Marokkaanse ijstaart fruitsalade

  • Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

    Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Erg verrassende frisse zomerse watermeloen shake

    Erg verrassende frisse watermeloen shake

  • Mini tortilla's recept

    Mini tortilla’s

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • - 1 pak Loempiavellen
  • - 1 kilo kip
  • - wortels
  • - peterselie
  • - 1/2 paprika's
  • - selderij
  • - 1 a 2 blokjes groenten Groentebouillonblokjes
  • - 2 eieren
  • - 6 aardappelen
  • - room/slagroom
  • - 2 middelgrote uien
  • - 2tl zout
  • - 2tl vegeta
  • - 1tl rode paprika
  • - 1tl peper
  • - 1tl kurkuma
  • - 1tl foenegriek
  • - 2tl chinese kruiden
  • - 1tl kerriepoeder

Method

Step 1

Ondooi de loempiavellen, snij ui, wortels en paprika's in kleine stukjes, selderij, peterselie ook.

Kook het vlees met wat zout, als het dan bijna gaar is haal je het uit het water en haal je er allemaal stukjes vlees uit, bak tussendoor de groeten op wat olie. Doe het vlees weer in de pan en voeg daarbij een beetje water toe.

Doe de groenten in de pan en bak dit mee, schil de aardappelen en snij ze in laagjes, kook tot ze bijna klaar zijn en bak ze daarna verder in de oven met een half pakje room tot de aardappelen een bruin/goude kleur krijgen.

Als het vlees klaar is en water verdampt is doe je de 2 eieren bij en bak je het nog even. Laat het vlees afkoelen, doe het in de loempiadeeg, en bak ze in een hete olie.

Serveer de loempia met de aardappelen.

Afkoelen en klaar!

er kwamen geen 40 loempia’s uit maar +- 18/20 stuks met het vlees. Hoor het graag als jullie vragen hebben,ook gra ag reageren wie het heeft gemaakt 😉

Comments (2)

  1. posted by oma on 26-02-2010

    kan ook allen mar met kipfile

  2. posted by koken20 on 26-02-2010

    ja dat kan ook 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.