Linzen-tonijnsalade

2016-10-04
  • Yield: voor 4 personen
  • Prep Time: 15m
  • Ready In: 20m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

0 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Marokkaanse ijstaart fruitsalade

    Marokkaanse ijstaart fruitsalade

  • Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

    Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Mini tortilla's recept

    Mini tortilla’s

  • Barbecue chicken pizza

    Barbecue chicken pizza

Soms wil je een gezonde salade maken zoals deze Linzen-tonijnsalade. Maar je komt erachter dat je eigenlijk vrij weinig in huis hebt. Of soms heb je gewoon geen zin gehad om boodschappen te doen, dan heb je voor de zekerheid eigenlijk altijd wel wat potjes en blikjes in huis.

Wanneer je dan toch een fijne lunch of een lichte avondmaaltijd wilt maken, hoef je alleen maar jouw kastjes in te duiken, maak je een rondje door de koelkast en zo zet je snel en eenvoudig een salade in elkaar.

Linzen zijn rijk aan ijzer, vezels en eiwitten. Dat is hun grootste bijdrage aan de gezondheid. Verder zitten er veel gezonde mineralen in linzen. In 100 gram linzen zit twee keer zoveel als de Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid(ADH) voor het mineraal molybdeen. Een onsje linzen bevat 90% van de ADH aan foliumzuur. 100 Gram is goed voor de helft van de ADH aan het aminozuur tryptofaan en het mineraal mangaan. Een onsje linzen is daarnaast goed voor 36% van de ADH aan ijzer, proteïne en fosfor. Verder zit koper en vitamine B1 er in ruime mate in de linze.

Ingredients

  • 2 rijpe tomaten
  • 1 kleine rode ui
  • 400 gram gekookt linzen (kan ook uit blik, uitgelekt)
  • 185 gram tonijn uit blik, uitgelekt
  • Paar takjes verse koriander, fijn gehakt
  • Peper

  • Dressing:
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1/2 theelepel komijn
  • Paar takjes verse koriander, fijn gehakt

Method

Step 1

Snijd de tomaten door midden en verwijder eventueel het zaad, dit hoeft niet.
Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
Snipper de rode ui fijn

Step 2

Klop voor de dressing de olijfolie, citroensap, mosterd, knoflook,komijn, koriander in een kommetje door elkaar. Leg de dressing even weg tot gebruik.

Step 3

Meng de tomaten, ui en de uitgelekte linzen in een grote kom.

Step 4

Trek de tonijn met een vork uit elkaar en roer de stukjes door de linzenmengsel. Roer ook de verse koriander er door en meng alles goed.

Step 5

Schenk de dressing over de salade en voeg er peper naar smaak toe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.