Kruidige aardappeltjes met kipsaté

2005-12-15

Ik ben Ellouisa, 31 jaar jong..

More From This Chef »
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (2 / 5)

2 5 2
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

2 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Mini tortilla's recept

    Mini tortilla’s

  • Mini vispastilla met kabeljauw scampi garnalen en fruits de mer

    Mini vispastilla met kabeljauw scampi garnalen en fruits de mer

  • Vogeltongetjes met kip zoete ui rozijnen en amandelen

    Vogeltongetjes met kip zoete ui rozijnen en amandelen

  • Gevulde aubergine en rijst met prei en ui

    Gevulde aubergine🍆 met gehakt uit de oven en rijst met prei en ui

  • Pizza tonijn en mozzarella

    Pizza tonijn en mozzarella Recept

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • 3 zakjes voorgekookte krieltjes
    1 tl korianderpoeder (kan je in supermarkt halen)
    1/2 tl komijn
    Zout en peper
    1 ui
    1 teentje knoflook
    3 el seroendeng (conimex)
    Voor de Saté;:
    400 gr kipfilet
    Zout en peper
    1 teentje knoflook
    Mespuntje trassi
    1 tl korianderpoeder
    1/2 komijn
    1 bakje Saté;saus
    Satéstokjes

Method

Step 1

Snipper de ui en pers de knoflook uit. Fruit deze aan in wat (wok)olie in een wok. Voeg de krieltjes toe en bak eventjes voor een paar minuten. Dan een deksel erop doen en op halfhoogvuur laten sudderen tot de aardappeltjes gaar zijn (bij mij duurt dat altijd iets van een half uur, nooit 10 minuten zoals op de verpakking staat ).

5 minuten voor het einde de korianderpoeder, komijn en zout en peper naar smaak toevoegen. De kipfilet in blokjes snijden en mengen met de koriander, fijngemaakte trassi, geperste knoflook, komijn en zout en peper. Goed mengen en een tijdje laten marineren.

De stokjes laten weken in water zodat ze niet verbranden. Dan de stukjes kip op de stokjes doen en op de grillpan of onder de grill gaar laten worden (ong. 10 minuten).

Verwarm ondertussen de Satésaus. Serveer de aardappeltjes met de kipSaté en salade en bestrooi met seroendeng.

Comments (4)

  1. posted by Nacira on 16-12-2005

    hmmmmmmmmm lekker, zou ik graag mee willen lunchen nu met een klodder mayo erbij hmmmm

  2. posted by Rahma on 16-12-2005

    mmm ziet er heerlijk uit meid 😀 mashaAllah

  3. posted by prinses nisrin on 16-01-2006

    heerlijk!!!
    ik heb een vraagje: wat is trassi?
    liefs nisrin!

  4. posted by ellouisa on 16-01-2006

    Thanx meiden, Trassi is een soort garnalenpasta ofzo. Dat kun je bij de toko kopen. Het stinkt supererg, maar geft een lekkere smaak. Het is een soort klein bruin blokje en het ruikt naar stinksokken hihi. Je moet steeds maar een mespuntje nemen, anders overheerst de smaak!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.