Krokante kip met olijven en ingemaakte citroen

2014-08-30
  • Servings: 1
  • Prep Time: 45m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (3.7 / 5)

3.7 5 3
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

3 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Marokkaanse ijstaart fruitsalade

    Marokkaanse ijstaart fruitsalade

  • Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

    Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Mini tortilla's recept

    Mini tortilla’s

  • Barbecue chicken pizza

    Barbecue chicken pizza

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Krokante kip met olijven en ingemaakte citroen

Ingredients

  • - 2 kippen
    - 5 sjalotten
    - 100 gram paarse olijven
    - 3 ingemaakte citroenen
    - 4 teentjes knoflook
    - 6 takjes peterselie
    - 1 dessert lepel peper
    - 1 1/2 dessertlepel gember
    - 1/2 dessert lepel kurkuma
    - zout naar smaak
    - scheutje olie
    - scheutje olijfolie

Method

Step 1

Was de kippen goed en laat ze goed uitlekken.

Marineer de met bovenstaande ingrediënten en laat een paar uur in de koelkast trekken.

Schil nu de sjalotten, snijd ze door midden en doe ze in de pan met een scheutje olie.

Bak ze kort en bak de kippen kort rondom mee.

Doe nu de overgebleven marinade met 2 kopjes water erbij en kook de kippen voor 20 minuten.

Haal de kip uit de bouillon en doe ze in de oven en rooster ze goud bruin.

De overgebleven bouillon kook je tot het vocht zich mindert voor de helft.

Voeg hier de olijven bij en de door 4 gesneden citroenen en kook ze kort mee.

Serveer op een bord de bouillon eerst met olijven.

Leg hier de geroosterde kippen op en versier met citroen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.