Kokosmaantjes met chocolade

2015-01-24
  • Servings: 1
  • Prep Time: 5m

Ik ben Ellouisa, 31 jaar jong..

More From This Chef »
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4.3 / 5)

4.3 5 59
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

59 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Marokkaanse ijstaart fruitsalade

    Marokkaanse ijstaart fruitsalade

  • Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

    Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Mini tortilla's recept

    Mini tortilla’s

  • Barbecue chicken pizza

    Barbecue chicken pizza

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Heerlijke kokosmaantjes, luchtige koekjes met chocolade-uiteinden. Het recept komt oorspronkelijk uit het boek van Nadia Jouhri en kitchenprincess.

Ingredients

  • - 250 gr boter
    - 150 gr kokos
    - 200 ml olie
    - 200 gr suiker
    - 2 eieren
    - Ongeveer 850 gr bloem (kan iets meer of minder zijn)
    - 1 zakje vanillesuiker
    - 1 zakje bakpoeder
    Garnering:
    - 100 gr suiker
    - 100 gr kokos
    - 200 gr pure chocolade, gesmolten met 1 el olie

Method

Step 1

Mix de boter, vanillesuiker en suiker goed. Voeg dan de olie en eieren toe. Goed mixen. Dan de kokos erbij en weer goed mixen. Voeg dan het zakje bakpoeder toe en zorg dat het gelijkmatig verdeeld wordt in het mengsel. Dan bloem beetje bij beetje toevoegen en kneden tot een soepel en niet stevig deeg.

Maak bolletjes ter grootte van een walnoot en vorm hier worstjes van. Buig ze een beetje om tot een maantje. Meng kokos en suiker en rol de maantjes hier doorheen.

Leg ze op een ingevette bakplaat en bak ze in een voorverwarmde oven van 180 graden ongeveer 15-25 minuten (hangt af van de grootte). Ze moeten licht van kleur blijven!

Laat ze afkoelen en dompel dan de uiteinden in de gesmolten chocolade.

Comments (41)

  1. posted by kookgek on 27-10-2005

    dat boek van nadia jouhri is dat in het nederlands geschreven wordt er vaak over geschreven?
    en je koekjes zien er tbarelallah goed uit kom maar op met het recept.
    groetjes kookgek

  2. posted by chamch on 27-10-2005

    leker mm

  3. posted by ellouisa on 28-10-2005

    dat boek heb ik in het frans, je hebt hem ook in het Arabisch, maar niet in het Nederlands. Ik ga zo het recept plaatsen

  4. posted by soulfa on 28-10-2005

    deze zijn heel lekker, ik geloof dat dit een recept is van kp. ik ga ze morgen maken.

  5. posted by ellouisa on 28-10-2005

    het recept is oorspronkelijk uit het boek van nadia Jouhri en Kp heeft het ook een keer geplaatst, klopt. Ze zijn zeker lekker 🙂

  6. posted by tangia on 28-10-2005

    deze heb ik vandaag gemaakt.En goed gelukt ook!!Ze zijn heerlijk.

  7. posted by ellouisa on 28-10-2005

    ben blij dat te horen tangia!

  8. posted by chamch on 29-10-2005

    ik ga ze zo maken insahallah

  9. posted by ellouisa on 29-10-2005

    en? hoe zijn ze geworden?

  10. posted by sofia on 30-10-2005

    ik heb ze gisteren gemaakt en ze zijn goed gelukt,is een punt waard

  11. posted by soulfa on 30-10-2005

    Ik heb ze ook gemaakt. Heerlijke koekjes en makkelijk echt een aanrader.

  12. posted by amira_van_kozina on 31-10-2005

    je hebt in je recept 2 keer “voeg dan het zakje bakpoeder toe” terwijl bij de ingredienten maar 1 zakje bakpoeder staat??? snel reageren please ik wil ze morgen maken voor l3ied inscha allah…!!! thanks alvast

  13. posted by ellouisa on 01-11-2005

    je hebt gelijk meid, sorry heb het weggehaald.

  14. posted by elysa on 02-11-2005

    ja klopt ze zijn erg lekker, je kan ze ook in rondjes maken en dan als ze klaar zijn met chocolade streepjes versieren

  15. posted by ellouisa on 02-11-2005

    ja elysa dat is ook een goed idee 🙂

  16. posted by amira_van_kozina on 02-11-2005

    He, ik heb ze gisteren gemaakt voor de l3ied en ze zijn gelukt!! Ze zijn heerlijk!!! Alleen heb ik ze nadat ze gebakken en afgekoeld zijn besmeerd met jam en weer door de kokos gerold en dan pas de uiteinden in chocola gedoopt, het is echt lekker op deze manier probeer maar uit…..groetjes tot laterzz

  17. posted by zahouania81 on 04-11-2005

    wat voor jam heb je gebruikt Amira?? Jam is nooit zo makkelijk te smeren..heb je het laten smelten????

  18. posted by ellouisa on 04-11-2005

    bedankt voor je tip amira van kozina, ik zal het erbij zetten in mn receptenmapje, is leuk voor de volgende keer.

  19. posted by Bollebuik on 08-11-2005

    Mijn buurvrouw heeft ze ook gemaakt en heb ze geproefd. Het was héérlijk. Alleen vind ik op deze foto ellouisa dat je ze wat té dik hebt gemaakt, ze horen maanvormig te zijn en niet te dik, toch? Voor de rest zien ze er héérlijk uit !!

  20. posted by Goegie* on 17-01-2006

    Ik heb ze ook geprobeert te maken vandaag maar helaas zijn ze niet gelukt.. Ik snap niet wat er fout kan zijn gegaan! De deeg was zo kruimelijk, wel soepel, maar kruimelig, heb van alles bij proberen te doen, zowel meel als olie steeds maar het lukte maar niet..

  21. posted by ellouisa on 17-01-2006

    Het deeg hoort ook een beetje kruimelig te zijn, je kan het niet uitrollen. Ik moest ook steeds wat erbij doen en op een gegeven moment dacht ik ja nu kan het niet anders, het moet gewoon zo.

  22. posted by Goegie* on 17-01-2006

    Je wil niet weten wat ik heb gedaan, ik was us gisteravond gezig en ik gaf het op omdat ik het gevoel had dat het deeg niet klopte, dus heb ik de deeg in een plastic zakje gedaan en in de koeling gedaan! Maar ik had wel al 1 bakplaat met koekjes in de oven, toen ik die dus zag was ik echt teleurgesteld..Maar dat was denk ik gewoon omdat ze nog heet waren en ze kruimelde..De volgende ochtend, kon ik mijn smaakpuppilen niet geloven 😀 Ze waren verrukelijk..

    Dus…ik pak het zakje en maak ze verder af, ze zijn echt lekker geworden, ik moest ze gewoon laten afkoelen, ongeduld dat ik ben..er is wel 1 MAAR, ze zijn zo krom als ik weet niet wat en misvormd, maar zoals je eerder zei: OEFENING BAART KUNST!

    Pff wat een verhaal he.. hihihi Dankjewel Meid! 🙂

  23. posted by ellouisa on 18-01-2006

    hihihi, ongeduldig!! Ik ben zelf ook zo, dan ga ik iets proeven als het warm is en dan denk ik NEE MISLUKT! EN als het dan is afgekoeld zijn ze heerlijk. Hihi ben toch blij dat het verder goed gegaan is meid!! EN zeker oefening baart kunst, bij mij zijn ze ook niet echt supermooie maantjes, ze kunnen dunner. Maargoed.

  24. posted by Goegie* on 18-01-2006

    😉

  25. posted by Elamira on 21-01-2006

    Deze koekjes zijn heel lekker en heb ze al vaker gemaakt. Mijn nicht heeft ook het boek van Nadia Jouhri en heb diverse recepten gekopieerd waaronder deze. Je pakt een beetje v.h. deeg(soort balletje)en vormt het voorzichtig tot een halve maantje. Hoe vaker je ze maakt hoe beter het lukt, zal je merken. Heerlijke koekjes.

  26. posted by fatema on 11-05-2006

    heey meid ik weet nie of je deze bericht te leze krijgt maar wat voor boter? dankejewl

  27. posted by ellouisa on 12-05-2006

    gewone margarine of roomboter, zo’n blok weetje wel. Geen bona voor op brood!

  28. posted by fatema on 12-05-2006

    dankjewel meid

  29. posted by asi on 07-06-2006

    hooi ellouisa.ik heb deze koekej zaterdag geprobeert maar lukt het me niet Kweetniet waarom

  30. posted by ellouisa on 08-06-2006

    wat lukte er niet meid?

  31. posted by gelderse on 06-08-2006

    Ik heb ze vandaag gemaakt en ze zijn heerlijk.

    -xx- GLD

  32. posted by asi on 12-09-2006

    ze worden groot en breed

  33. posted by ellouisa on 13-05-2007

    dan heb je waarschijnlijk te weinig bloem gebruikt of te grote maantjes gemaakt.

  34. posted by superkok on 18-12-2007

    ik ga ze nu maken ze zien er erg lekker uit!!

  35. posted by sadiye on 18-10-2008

    ik ga deze nu maken ze zien er lekker uit

  36. posted by sara38 on 20-10-2008

    ja ik ga ze uit proberen want ik ben gek op cocos

  37. posted by nan_adu on 01-11-2008

    Ik heb deze koekjes gemaakt en ze waren echt heeeeeeeeeeeerlijk! En nog niet eens zo moeilijk om te maken ook.

  38. posted by sadiye on 01-11-2008

    ik heb deze koekjes gisteren gemaakt ze zijn echt lekker superrrr bedankt voor de recept 😉

  39. posted by hodhod on 02-09-2009

    ik ga ze ook broberen inchaalh ik hoop dat ze lekker zijn

  40. posted by hammoudi on 30-09-2009

    ik heb ze geprobeert en ze zijn echt lekker en maklijk dank je wel voor de recept

  41. posted by boukarfi24 on 21-11-2009

    ik heb ze vandaag gemaakt en ze zijn heerlijk bedankt voor de recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.