Koffiebroodjes

2012-08-04
  • Servings: 1
  • Prep Time: 30m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (3.6 / 5)

3.6 5 26
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

26 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Marokkaanse ijstaart fruitsalade

    Marokkaanse ijstaart fruitsalade

  • Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

    Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Mini tortilla's recept

    Mini tortilla’s

  • Barbecue chicken pizza

    Barbecue chicken pizza

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Overheerlijke koffiebroodjes met banketbakkersroom

Ingredients

  • Nodig voor het deeg:
    - 500 gram Bloem
    - 25 gr. Verse gist
    - 3 eetlepels suiker
    - 50 gram Zachte boter
    - 1 eidooier
    - zout
    - 3dl melk
    Nodig voor de vulling:
    - 1 pakje Banketbakkersroom (kan je ook zelf maken, super makkelijk en lekker )
    - 1 theelepel citroenrasp
    - 100 gram Rozijnen
    - Abrikozenjam voor het bestrijken.

Method

Step 1

Aan de slag:
De bloem moet je samen met het suiker, boter, eidooier, en 3dl warme melk kneden tot een mooi soepele deeg. Dan laten rijzen voor een uur. De banketbakkersroom klaarmaken en koelen.

Na een uur ga je het deeg uitrollen tot een lap van 30 bij 50cm. Je strijkt er de room overheen, Je laat 3 cm van de rand onbesmeerd. Daarna strooi je de rozijnen overheen, en je rolt het deeg langzaam op tot een rol. Dan krijg je een rol van 50cm lang. Die snij je in plakjes van 2cm. Zet ze op een bakplaat met bakpapier bekleed. En laat ze nog eens 30min rijzen. Verwarm de oven op 220 graden. Na 30 minuten doe je de bakplaat erin, als je ze eruit haalt bestrijk je ze met warme abrikozenjam.

Nou smul ervan! Ze zijn echt heerlijk, je kan er dagen van eten!!!

Comments (7)

  1. posted by sandra on 06-08-2012

    hallo,
    een vraagje hoe maak je zelf room?

  2. posted by najat-el on 07-08-2012

    Dag Sandra,
    Ik heb zojuist geplaatst hoe je banketbakkersroom zelf kan maken. Succes

    Najat

  3. posted by naamloos1 on 07-08-2012

    Zijn het ook zachte broodjes of meer koek/bood achtig?

  4. posted by najat-el on 08-08-2012

    Nee ze zijn lekker zacht.

  5. posted by sandra on 09-08-2012

    hallo Najat,

    ik heb ze gemaakt ze waren heeerlijk!!!!

  6. posted by najat-el on 10-08-2012

    Wat goed om te horen!!

  7. posted by najat-el on 10-08-2012

    Wat goed om te horen!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.