Koffie chocolade cake

2005-11-11
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (2.5 / 5)

2.5 5 4
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

4 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

    Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

  • Marokkaanse Briwat be louz - Amandeldriehoekjes

    Marokkaanse Briwat be louz – Amandeldriehoekjes

  • Amandelghribya een van de bekendste Marokkaanse koekjes

    Amandelghribya een van de bekendste Marokkaanse koekjes

  • Marmer muffins

    Marmer muffins

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • 150ml melk
    200g suiker
    100g boter gesmolten
    175g bloem
    2 eieren
    2eetl oploskoffie
    3eetl cacao
    11/2 thl bakpoeder

Method

Step 1

Verwarm de oven op 170 graden vet een bakvorm in van 1 1/2 liter met wat boter en besrtrooi met wat meel.
Los de koffie op in de melk.Mix de eieren met suiker tot een witte massa doe de boter erbij en beetje bij beetje de meel (die je gezeefd heb met de bakpoeder en cacao) en melk.
Giet het beslag in de bakvorm en laat het onder in de oven bakken voor ongeveer 35min.
Bestrooi met poedersuiker.

het is een kleine cake, dus je hebt een klein bakvorm nodig

Comments (18)

  1. posted by pareltje on 11-11-2005

    ziet er lekker uit,als ik vanmiddag wat tijd over heb ga ik em maken inshallah.

  2. posted by ellouisa on 11-11-2005

    ja deze heb ik ook een keer gemaakt, het recept van Cookie. Die is echt superlekker 😀

  3. posted by beni_alhoceima on 11-11-2005

    ik vindt de caken zo lekker, maar bij mij lukken ze niet . in het begin word die dik en daarna zakt die naar beneden, heeft iemand een tip hoe ik een lekkere luchtige cake kan maken

  4. posted by Rzinia on 11-11-2005

    deze cake werd in het midden dik en zo kreeg je een wipeffect zeg maar. hoe kan dat?
    in het midden kwam ie helemaal omhoog

  5. posted by ellouisa on 11-11-2005

    Je moet zorgen dat je het beslag goed luchtig klopt en de cake het liefst onder in de oven bakken. Maak de deur van de oven niet open voor de tijd voorbij is! Hij moest er bij mij trouwens ongeveer 50 minuten in. Hij kwam bij mij ook omhoog

  6. posted by miss france on 12-11-2005

    ik had m indd ook een keer gemaakt, hij is indd ook heel lekker!!

  7. posted by sweetgurly on 12-11-2005

    dit is echt een heerlijke cake; ik heb ‘m al meerdere malen gemaakt en als ik begin te eten kan ik bijna niet stoppen, zo lekker hahahaha

  8. posted by soulfa on 16-11-2005

    Ja, ik vind dit ook een van de lekkerste cakes en makkelijk.

  9. posted by Oemzenjabiel on 12-12-2005

    ik heb m nu in de oven staan.. ben benieuwd!! 😀 !!

  10. posted by Rzinia on 21-12-2005

    he ik had hem ooit gemaakt, maar je proefde haast geen koffiesmaak…..

    en als je geen cacao doet maar stukjes gehakte chocola erin doet…hoe zal ie smaken?

  11. posted by Rzinia on 23-12-2005

    ????????

  12. posted by ellouisa on 24-12-2005

    Ik denk dat hij dan wat meer naar echte chocolade smaakt, ik vind persoonlijk cacao minder lekker dan echte chocolade erin. Maar heb hem gisteren weer gemaakt en heerlijk hoor 🙂 Heb deze keer bruine basterdsuiker gebruikt en werd lekkerder zo 😀

  13. posted by Rzinia on 26-12-2005

    welke chocolade gebruik jij ellouisa?

  14. posted by Zakia on 03-12-2006

    Ik heb de cake net gemaakt, was overheerlijk. Ik heb alleen wel minder suiker gebruikt. Ik houd van zoet, maar ik gebruik altijd iets minder. In dit geval gaat er nog poedersuiker over heen.

  15. posted by cookiemam on 21-02-2007

    ik heb de cake nu in de oven .ik ben benieuwd.

  16. posted by cheba_tourirtia on 31-12-2008

    ziet er lekker uit

  17. posted by nahnah on 01-02-2009

    hOI, IK MAAK ,M OOK WEL ES MAAR IK RASP ER ALTYD EEN WITTE CHOCOLADE REEP OVER HEEN

  18. posted by assia7 on 09-05-2010

    ziet er heerlijk uit hoor tbarkelah feek (l)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.