Kleine vanille Basbousat’s lekker zacht en snel te maken

2017-12-31
  • Prep Time: 20m
  • Cook Time: 45m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

1 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Marokkaanse ijstaart fruitsalade

    Marokkaanse ijstaart fruitsalade

  • Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

    Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Erg verrassende frisse zomerse watermeloen shake

    Erg verrassende frisse watermeloen shake

  • Mini tortilla's recept

    Mini tortilla’s

Het recept van kleine vanille Basbousat’s, lekker zacht en snel te maken. Meestal kom je recepten tegen van grote basbousa die later gesneden moet worden. Deze zijn al klein en je kunt ze ook zo serveren met lekker na3na3 thee:). In plaats van vanille kun je een andere smaak gebruiken. Blijft natuurlijk afhankelijk van wat jij zelf lekker vindt.

Ingredients

  • Kleine vanille Basbousat's lekker zacht en snel te maken - ingrediënten
  • - 120 ml zonnebloemolie
  • - 100 gr suiker
  • - Fijne Smida / griesmeel (grote kom)
  • - Vanille yoghurt
  • - Amandelschaafsel
  • - Vanillesuiker (van 7,5 g )
  • - Beetje zout
  • - 1 bakpoeder
  • - 2 eieren
  • Siroop:
  • - 100 ml sinaasappelsap
  • - 70 g suiker

Method

Step 1

Mix goed de eieren met vanillesuiker en een klein beetje zout. Voeg daarna de suiker toe en blijf doorgaan met mixen. Hierna olie toevoegen en weer goed blijven mixen. Vervolgens Vanille yoghurt toevoegen (je kan yoghurt vervangen met 120 ml melk, of sinaasappelsap. Dit is natuurlijk afhankelijk van wat jij lekker vindt). Dit weer heel goed mixen.

Step 2

De smida beetje bij beetje toevoegen (De hoeveelheid blijft afhankelijk van het soort. De ene smida neemt meer vocht op dan een andere). Tijdens het mixen blijf je smida toevoegen tot je een beslag krijgt dat niet dun is en niet dik is. Kleine vanille Basbousat's lekker zacht en snel te maken beslag

Step 3

De bakvormpjes goed invetten met boter en vervolgens stuif er wat smida in. Zodat de basbousat's straks makkelijk eruit kunnen komen. Kleine vanille Basbousat's lekker zacht en snel te maken vormpjes invetten

Step 4

Vul alle bakvormpjes in voor ongeveer 2/3. Dus niet helemaal vol. Je mag ze even schudden zodat het beslag mooi glad aan de bovenkant wordt. Kleine vanille Basbousat's lekker zacht en snel te maken met beslag vullen

Step 5

Doe vervolgens wat amandelschaafsels erop. Kleine vanille Basbousat's lekker zacht en snel te maken amandelschaafsels

Step 6

Bak ze in een voorverwarmde oven (175 graden). Probeer de oven niet te openen als ze aan het pakken zijn, anders zakken ze in elkaar. Na het bakken even af laten koelen en uit de vormpjes halen.

Step 7

Siroop:

100 ml sinaasappelsap mengen met 70 g suiker (je kan ook honing gebruiken), dit 8 min op zachte vuur laten staat in een pannetje totdat de suiker gesmolten is. Smeer hiermee de basbousat's in. Je kan ze ook bestrooien met kokos als je wilt. Kleine vanille Basbousat's lekker zacht en snel te maken met siroop insmeren

Besa7tkoum

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.