Kiptajine uit Essaouira

2011-02-03
  • Servings: 1
  • Prep Time: 1:30 h
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (3.8 / 5)

3.8 5 16
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

16 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Marokkaanse ijstaart fruitsalade

    Marokkaanse ijstaart fruitsalade

  • Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

    Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Mini tortilla's recept

    Mini tortilla’s

  • Barbecue chicken pizza

    Barbecue chicken pizza

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • Dit heb je nodig:
    4 kippenbouten;
    10 eieren;
    1 gesnipperde ui;
    1/2 bosje fijngehakte platte peterselie;
    1/2 bosje fijngehakte verse koriander;
    2 tenen knoflook, fijngeperst;
    1 dessertlepel fijngehakte ingelegde citroen (of meer naar smaak);
    1 kaneelstokje;
    1 dessertlepel Ras el hanout (Marokkaans specerijenmengsel, Marokkaanse winkel);
    1/2-1 dessertlepel gemberpoeder;
    1/2-1 dessertlepel kurkuma;
    zout en peper naar smaak;
    2 eetlepels olijfolie.

Method

Step 1

Zo maak je het:

Verhit de olijfolie in een pan en fruit daarin de gesnipperde ui en de geperste knoflook in aan.
Voeg de in tweeën gesneden kippenbouten, de fijngehakte platte peterselie, de fijngehakte verse koriander, de fijngehakte ingelegde citroen, de specerijen en peper en zout naar smaak toe en roer alles goed door elkaar.

Braad alles al omscheppend aan en giet er een groot glas water bij (zoveel dat de inhoud van de pan tot de helft onder staat).
Breng aan de kook, doe het deksel op de pan en zet het gas laag.
Laat ongeveer 30-40 minuten koken.
Roer af en toe door. Voeg wat water toe wanneer dat nodig is.

Klop in een kom de eieren los met een beetje zout.

Giet de geklopte eieren over de kip en bouillon (de bouillon moet enigszins ingekookt zijn).
Zet het gas laag en laat nog 10 minuten zachtjes koken totdat de eieren gestold zijn.

Schep alles in een tajine of op een mooie schaal en dien op met diverse salades en Marokkaans brood.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.