Kiptajine met ui en komijn

2005-10-10
  • Servings: 1
  • Prep Time: 20m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4 / 5)

4 5 11
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

11 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Marokkaanse ijstaart fruitsalade

    Marokkaanse ijstaart fruitsalade

  • Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

    Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Mini tortilla's recept

    Mini tortilla’s

  • Barbecue chicken pizza

    Barbecue chicken pizza

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • - 1 kip in stukken
    - 1,5 kg uien in ringen
    - 1 el komijnpoeder
    - 1 tomaat
    - halve tl gemberpoeder
    - halve tl kurkuma
    - 1 theeglas zonnebloemolie
    - zout
    - 1 tl peper

Method

Step 1

Olie verhitten in een pan kip met een handvol uien, de ontvelde in stukjes gesneden tomaat gember, kurkuma, zout en peper en vermeng dit goed door elkaar. Fruit 5 minuten ongeveer todat het vlees mooi bruin is.

Zet het onder water en laat een half uur zachtjes koken met de deksel op de pan uiteraard.

Voeg de rest van de uien toe en ook de komijn roer het goed door en laat het nog 20 minuten koken. Als het vlees gaar en de saus ingedikt is, dan kan het opgediend worden, lekker met Marokkaans of Turks brood.

Heet serveren.

Lekker!!!

Comments (5)

  1. posted by Nikki on 14-01-2007

    Ik ga m zo uittesten!
    Ben erg benieuwd!

  2. posted by ellouisa on 15-01-2007

    en is het gelukt?

  3. posted by Fabrizia on 14-11-2009

    Vraagje: doe je het bakken ook gewoon in de tajine?

  4. posted by Fabrizia on 14-11-2009

    Vraagje: doe je het bakken ook gewoon in de tajine?

  5. posted by karin87 on 02-08-2011

    vraagje het bakken doe je dat inderdaad in de tajine of gewoon pan ??

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.