Kiptajine met aardappels en doperwten

2017-10-21
  • Yield: 4 personen
  • Prep Time: 10m
  • Cook Time: 1:30 h
  • Ready In: 2:00 h

Ik ben Ellouisa, 31 jaar jong..

More From This Chef »
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (3.7 / 5)

3.7 5 3
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

3 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Marokkaanse ijstaart fruitsalade

    Marokkaanse ijstaart fruitsalade

  • Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

    Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Mini tortilla's recept

    Mini tortilla’s

  • Barbecue chicken pizza

    Barbecue chicken pizza

Ik plaatste deze Kiptajine foto op instagram en kreeg veel vragen naar het recept. Bij deze dan maar! Ik gebruik hiervoor mijn tajine, maar je kunt dit ook gewoon in een pan maken hoor. Het lekkerst is wel om verschillende delen van een kip te gebruiken, het liefst een hele kip in stukken. Wil je nou geen bot in je tajine, gebruik dan kippendijfilet. Dat is malser en zachter dan gewone kipfilet.

Ingredients

  • - 1 hele kip
  • - 1 grote ui
  • - 1 teentje knoflook
  • - 1 tl zout
  • - 1 tl zwarte peper
  • - 1 tl paprikapoeder
  • - 1 tl kurkuma
  • - 1 tl gember
  • - 1/2 tl komijn
  • - Paar takjes verse peterselie en koriander
  • - 500 gr aardappels, geschild en in parten
  • Kommetje diepvriesdoperwten

Method

Step 1

Maak de kip goed schoon en snijd in stukken. Verwijder eventueel het vel. Verhit olijfolie in je tajine of pan en bak hierin de kipstukken rondom bruin.

Step 2

Rasp de ui en pers de knoflook uit. Snijd de peterselie en koriander fijn en voeg alles toe aan de kip. Doe ook de kruiden erbij. Meng goed met de kip en bak even mee op laag vuur voor 5 minuten.

Step 3

Voeg dan 500 ml kokend water toe en breng aan de kook. Doe de deksel erop en laat op laag vuur 45 minuten stoven. Draai tussentijds de kip 1 keer om.

Step 4

Voeg dan de aardappels toe en laat die in een half uur met de deksel erop gaar worden. Voeg de doperwtjes toe en laat die nog een minuut of 5 meestoven. Serveer met Marokkaans brood.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.