Kipfilorolletjes

2005-12-31
  • Servings: 4

Ik ben Ellouisa, 31 jaar jong..

More From This Chef »
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4.5 / 5)

4.5 5 4
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

4 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

    Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

  • Barbecue chicken pizza

    Barbecue chicken pizza

  • Gevulde Bladerdeegpakketjes met mozzarella

    Gevulde Bladerdeegpakketjes met mozzarella

  • Loempiapakketjes met twee soorten kipvullingen

    Loempiapakketjes met twee soorten kipvullingen

  • Pittige spinazie broodjes met feta en mozzarella heerlijk in de ramadan

    Pittige spinazie broodjes met feta en mozzarella

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • 4 halve kipfilets
    1 pak filodeeg van de albert heijn (die vind ik het beste)
    100 gr gesmolten boter
    3 el mango chutney (conimex)
    1 klein uitje of 2 bosuitjes
    1 el Crème fraîche
    Zout en peper

Method

Step 1

Laat het filodeeg op kamertemperatuur in 1 uur en 40 minuten ontdooien (staat op de verpakking).

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Snijd de ui heel fijn of rasp hem. Meng de mango chutney, creme fraiche en ui in een kommetje. Neem een velletje filodeeg en besmeer deze een beetje met gesmolten boter. Leg een ander velletje erop. Ook deze besmeren en een kipfilet erop leggen.

Bestrooi met zout en peper en doe een beetje van het mangomengsel erop. Klap de onderkant erover en dan de zijkanten naar het midden en rol op. Dus je maakt een soort loempia ervan. Doe dit met alle vellen. Leg ze op een ingevette bakplaat en bestrijk met de rest van de gesmolten boter.

Bak ze in 20 minuten bruin en gaar en eet lekker met gebakken aardappels en salade.

Je kan er ook kleine rolletjes van maken door de filodgeevellen doormidden te snijden.

Comments (3)

  1. posted by Goegie* on 31-12-2005

    Ga ik zeker eens proberen Insha Allah!

  2. posted by ellouisa on 01-01-2006

    Is goed meid, als het zo ver is, laat me weten of het lekker was 😀

  3. posted by samya on 30-10-2006

    ziet er erg lekker uit ga het zkr uitproberen inchallah en laat het dan weten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.