Kip met groenten lekker bij rijst

2010-05-19
  • Servings: 4
  • Prep Time: 1:45 h
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4.3 / 5)

4.3 5 6
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

6 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Mini tortilla's recept

    Mini tortilla’s

  • Mini vispastilla met kabeljauw scampi garnalen en fruits de mer

    Mini vispastilla met kabeljauw scampi garnalen en fruits de mer

  • Vogeltongetjes met kip zoete ui rozijnen en amandelen

    Vogeltongetjes met kip zoete ui rozijnen en amandelen

  • Gevulde aubergine en rijst met prei en ui

    Gevulde aubergine🍆 met gehakt uit de oven en rijst met prei en ui

  • Pizza tonijn en mozzarella

    Pizza tonijn en mozzarella Recept

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • 1 dubbele kipfilet in reepjes
    1 pak roerbakschotel hollandse groenten uit de diepvries van AH
    400 gram (witte)rijst
    half zakje kruiden van verstegen voor marokkaanse kip
    1 theelepel ras el hanout
    1 theelepel kipkruiden
    2-3 eetlepels olijfolie
    en extra om in te bakken
    1 volle eetlepel tomatenpuree
    1 theelepel sambal
    zout en peper

Method

Step 1

* meng een marinade van de olijfolie, kruiden van verstegen,
de ras el hanout, de kipkruiden en wat zout en peper. doe de kipreepjes hierin en meng goed laat dit minimaal 1 uur staan langer is beter.

* kook de rijst zoals je gewend ben.

* verhit een beetje olie in een wok of grote koekenpan en bak de kipreepjes hierin als de kip net gaar is voeg je de groenten toe bak dit voor 5 minuten goed door. Voeg de tomatenpuree en de sambal toe (als je niet van pittig houd laat je de sambal eruit) meng het goed doorelkaar en voe er 100 ml water bij doe een deksel op de pan en laat nog een minuut of 10 op zacht vuur staan.

* schep de rijst op een bord en schep hierop het kipmengsel
eet smakelijk,

*lekker met een frisse salade van bijvoorbeeld ijsbergsla komkommer en augurk.

als je kinderen mee eten doe de sambal er dan apart bij voor wie het erbij wil.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.