Kerrierijstschotel uit de pizzapan

2014-09-06
  • Servings: 1
  • Prep Time: 45m

Ik ben Ellouisa, 31 jaar jong..

More From This Chef »
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (0.5 / 5)

0.5 5 1
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

1 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Mini tortilla's recept

    Mini tortilla’s

  • Mini vispastilla met kabeljauw scampi garnalen en fruits de mer

    Mini vispastilla met kabeljauw scampi garnalen en fruits de mer

  • Vogeltongetjes met kip zoete ui rozijnen en amandelen

    Vogeltongetjes met kip zoete ui rozijnen en amandelen

  • Gevulde aubergine en rijst met prei en ui

    Gevulde aubergine🍆 met gehakt uit de oven en rijst met prei en ui

  • Pizza tonijn en mozzarella

    Pizza tonijn en mozzarella Recept

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • - 2 kleine kopjes rijst (k heb toverrijst van lassie gebruikt)
    - 1 rode paprika
    - 1 ui
    - Handje diepvries doperwten (kan ook uit een pot maar ik vind deze lekkerder)
    - 1 klein potje mais
    - 2 wortels
    - Half bakje champignons
    - 1 el kerrie
    - 2 teentjes knoflook
    - 1 tl zwarte peper
    - 1 tl zout (kan iets meer zijn)
    - 1/2 tl paprikapoeder
    - 1/2 tl gember

Method

Step 1

Snijd de champignons in plakjes, de ui in stukjes, de wortel in stukjes en ook de helft van de rode paprika in blokjes snijden (de andere helft in reepjes voor de garnering). Bak dit aan in wat olie in de pizzapan. 

Voeg de kruiden toe en doe de mais en doperwten erbij. Schep goed om. Doe dan de rijst erin en per kopje rijst 2 kopjes water (verdampt snel namelijk). Dus bij 2 kopjes rijst, twee kopjes water. Schep om en breng aan de kook. 

Laat dan op stand 1 gaar worden met de deksel op de pan. Tussendoor even kijken of er nog genoeg water in zit, eventueel nog wat toevoegen als de rijst og niet gaar is. Lekker met een salade en gebraden kippenvleugeltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.