Kalinti – karan – karantika

2012-01-25
  • Yield: 1
  • Servings: 4
  • Prep Time: 10m
  • Cook Time: 45m
  • Ready In: 60m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (3.9 / 5)

3.9 5 72
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

72 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Marokkaanse ijstaart fruitsalade

    Marokkaanse ijstaart fruitsalade

  • Heerlijke Red Velvet Cake

    Heerlijke Red Velvet Cake

  • Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

    Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Fruittaartje kiwi-aardbei met chocolade ganache

    Fruittaartje kiwi-aardbei met chocolade ganache

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee

Kalinti – karan (ook wel karan in Oujda of karantika / garantita in Algerije) is een Vlaan- of quiche-achtige gerecht gemaakt van kikkererwtenmeel en eieren. Het is populair in het noorden van Marokko (Tanger en omstreken), waar het verkocht wordt in stukjes als straateten.

Kalinti ontleent zijn naam van het Spaanse woord warm, caliente. Het is vergelijkbaar met de gebakken pannenkoeken socca de Nice van Frankrijk en farinata van Italië.

Het is daarnaast erg lekker met stokbrood en wat komijn er bij.

Ingredients

  • - 250 gram gezeefd kikkererwtenmeel (te koop bij Surinaamse toko's)
    - 1 liter lauw-warm water
    - 4 eieren
    - 1 Marokkaanse theeglas olie
    - 1,5 koffielepeltje zout

Method

Step 1

Verwarm de oven voor op 180-200 graden.

Meng het een beetje met de blender.

Klop het mengsel daarna luchtig met een staafmixer.

Doe het beslag in een ovenschaal.

Doe er kleine blokjes boter erop en zet het de voorverwarmde oven voor ongeveer drie kwartier.

De laatste 10 minuten kan je eventueel de grill aanzetten voor een mooi bruin resultaat.

Let wel op dat het lekker zacht van binnen moet zijn :D...

Kalinti wordt best warm geserveerd, met of zonder brood. Zout, komijn en harissa worden toegevoegd voor de smaak.

kikkererwtenmeel kan worden gevonden in de Aziatische, Midden-Oosterse, Turkse en Marokkaanse winkels. Je kunt ook jouw eigen kikkererwtenbloem maken.

Succes en eet smakelijk… Laat een reactie hieronder als je het gemaakt hebt 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.