Italiaanse tagliatelle met kipfilet en champignon-roomsaus

2017-12-18

Ik ben Ellouisa, 31 jaar jong..

More From This Chef »
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

0 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

    Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

  • Mini tortilla's recept

    Mini tortilla’s

  • Barbecue chicken pizza

    Barbecue chicken pizza

  • Gevulde Bladerdeegpakketjes met mozzarella

    Gevulde Bladerdeegpakketjes met mozzarella

  • Loempiapakketjes met twee soorten kipvullingen

    Loempiapakketjes met twee soorten kipvullingen

De Italiaanse tagliatelle is een heerlijke pastavariatie, met zelfgemaakte roomsaus en heerlijk gebraden kipfilet. Ik maak tagliatelle ook wel eens met de kipfilet gewoon in stukjes door de saus of alleen groenten i.p.v. kipfilet. Broccoli is er ook heerlijk bij!

Ingredients

  • - Tagliatelle (hoeveelheid zelf bepalen)
  • - 2 kipfilets
  • - Cajunkruiden
  • - Half bakje champignons
  • - Halve rode paprika
  • - 1 ui
  • - Gehakte peterselie
  • - 2 knoflookteentjes
  • - Zout en peper
  • - Paprikapoeder
  • Voor de roomsaus:
  • - 2 el bloem
  • - 1,5 el boter
  • - 250 ml kippenbouillon (van een half bouillonblokje)
  • - 150 ml room

Method

Step 1

Bak de kipfilet met cajunkruiden in olie met boter aan alle kanten mooi goudbruin en gaar in ongeveer een half uurtje.

Step 2

Fruit in wat olie de gesnipperde ui, knoflook, paprikablokjes en champignons in plakjes. Voeg de zout, peper en paprikapoeder toe. Roerbak dit even goed en laat op laag vuur zacht worden. Maak ondertussen in een pannetje de roomsaus door de boter te smelten, haal de pan van het vuur en roer de bloem erdoor. Goed glad roeren. Voeg dan de bouillon beetje voor beetje toe en blijf goed roeren. Tenslotte room erdoor mengen en nog even laten pruttelen. Meng door de champignons/paprika en voeg peterselie toe.

Step 3

Kook de tagliatelle gaar en meng door de saus. Snijd de kipfilet in plakken en serveer erbij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.