Inktvis in een pittige kerriesaus

2005-11-21
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (3 / 5)

3 5 2
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

2 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

    Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

  • Barbecue chicken pizza

    Barbecue chicken pizza

  • Gevulde Bladerdeegpakketjes met mozzarella

    Gevulde Bladerdeegpakketjes met mozzarella

  • Loempiapakketjes met twee soorten kipvullingen

    Loempiapakketjes met twee soorten kipvullingen

  • Pittige spinazie broodjes met feta en mozzarella heerlijk in de ramadan

    Pittige spinazie broodjes met feta en mozzarella

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • Ingrediënten
    2-3 sjalotjes
    2 theelepels knoflook, fijngehakt i
    8 gedroogde rode pepertjes, geweld en ontpit
    1-1 1/2 eetlepel koriander
    3 theelepels djinten (komijn)
    45 g gedroogde kokossnippers
    1 theelepel koenjit (kurkuma)
    4-5 eetlepels kokos- of arachideolie
    6 schijfjes verse gember
    1 stengel sereh (citroengras), in de lengte gehalveerd
    3 citrusblaadjes
    5 dl dikke kokosmelk
    zout en versgemalen zwarte peper
    750-800 g schoongemaakte inktvis, afgespoeld en in stukjes sneden

Method

Step 1

Draai in een keukenmachine een gladde pasta van de sjalotjes, knoflook, pepertjes, ketoembar, djinten, kokossnippers en koenjit.

Verhit de olie in een pan of wok en fruit de kruidenpasta er 5 minuten in. Doe er gember, citroengras, citrusblaadjes, kokosmelk en zout en peper (naar smaak) bij.

Breng het geheel aan de kook; temper het vuur en laat het 3-4 minuten al roerend pruttelen.

Voeg de inktvis toe en laat hem 3-4 minuten stoven tot het visvlees beetgaar is.

Als inktvis te lang wordt gekookt, smaakt hij niet zo goed omdat hij taai wordt.

Comments (3)

  1. posted by Rzinia on 22-11-2005

    dit ziet er lekker uit!

  2. posted by soulfa on 07-08-2006

    die foto klopt niet

  3. posted by jamilagirl on 04-09-2006

    wat raar ik had de goede foto bij geplaats.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.