Huzarensalade

2005-11-12

Ik ben Ellouisa, 31 jaar jong..

More From This Chef »
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (3.3 / 5)

3.3 5 17
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

17 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Marokkaanse ijstaart fruitsalade

    Marokkaanse ijstaart fruitsalade

  • Couscous salade

    Couscous salade voor 6 personen recept

  • Knapperige gezonde salade

    Knapperige gezonde salade

  • Salade met geroosterde wortel en kipfilet

    Salade met geroosterde wortel kipfilet en honing

  • Eigen gezonde bulgur salade met tonijn

    Gezonde bulgur salade met tonijn – eigen recept

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • 1250 gr kruimige aardappels
    4 appels
    1 potje zilveruien
    1 pot augurken
    250 gr rundvlees (ik heb stoofvlees van het avondeten gebruikt)
    1 pot blanke mayonaise
    5 el worchestershiresauce (kan je in de supermarkt of toko kopen)
    8 tl mosterd
    Zout en suiker naar smaak
    Voor de garnering:
    2 tomaten
    1/2 komkommer
    1 gekookt ei
    Zilveruitjes en augurken
    Slabladeren

Method

Step 1

Kook de aardappels en laat ze daarna afkoelen. Stamp ze dan met een beetje water of melk fijn. Schil de appels en snijd ze in kleine stukjes.

Snijd de zilveruitjes door de helft (laat er een stuk of 10-15 over voor de garnering).

Snijd de augurken ook in kleine stukjes (laat ook een paar over voor de garnering). Je kan ook appels, zilveruitjes en augurken in de keukenmachine een paar seconden mixen tot je stukjes hebt. Scheur het stoofvlees in kleine draadjes met je handen. Meng de aardappels met de appels, uitjes en augurken en voeg het vlees toe.

Doe er de worchestershiresauce, 10 el mayonaise en de mosterd door. Goed mengen en zout en suiker naar smaak toevoegen.
Laat het dan een nacht staan in de koelkast, zodat de smaken goed in kunnen trekken.

De volgende dag neem je een mooi bord en die bedek je met slabladeren.

Schep daar de huzarensalade op en vorm er een mooie berg van. Bestrijk deze met de overgebleven mayonaise en versier het met plakjes tomaat, augurk, komkommer, gekookt ei en zilveruitjes.

Je kan eventueel nog wat zout en suiker toevoegen voor het garneren, als de smaak niet goed is.

Deze salade is zo lekker, je blijft er van eten :woohoo:

Comments (9)

  1. posted by prinses nisrin on 12-11-2005

    Meid! Bedankt voor je heerlijke recept!!!! liefs Nisrin!

  2. posted by ellouisa on 12-11-2005

    Graag gedaan hoor 🙂

  3. posted by zaja on 13-11-2005

    ziet er erg leuk en lekker uit!

  4. posted by MADAME CUISINE on 14-11-2005

    lekker, ik ben hier gek op!!

  5. posted by sihamkleuter on 14-11-2005

    oh ja MC eet je ltidj huzarensalade dan?

    is haram hoor

    hahahaha

  6. posted by MADAME CUISINE on 14-11-2005

    ha ha ha ha, humor…
    Ik bedoel de gewone zonder vlees, ik heb het zelf ook een keer gemaakt, aah wijsneus…

  7. posted by ellouisa on 14-11-2005

    😀

  8. posted by miss france on 27-11-2005

    oooh dit is een top recept, kan namelijk hier in franca geen huzaren salade kopen…maar nu wel maken

  9. posted by sjaima on 10-08-2006

    Jaa heerlijk, mashAllaah, ik ga m snel een keer proberen inshallaah, lekker zelf met halal vlees kan ook he? 🙂
    BarakAllahoefiek!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.