Hommis kimoen – kikkererwten met komijn

2012-05-01
  • Servings: 5
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (2.6 / 5)

2.6 5 10
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

10 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Marokkaanse ijstaart fruitsalade

    Marokkaanse ijstaart fruitsalade

  • Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

    Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Mini tortilla's recept

    Mini tortilla’s

  • Barbecue chicken pizza

    Barbecue chicken pizza

heerlijk en makkelijk recept met kikkererwten en komijn. In Tanger en Tetouan wordt het Hommis kimoen genoemd. Wordt ook kant en klaar op straat verkocht.

Ingredients

  • - 500g Kikkererwten (voor 4 / 5 personen)
    - 3 gl komijn
    - zout
    - water

Method

Step 1

1- De kikkererwten 1 nacht in ruim water laten weken.

Volgende dag:

2- Laat de kikkererwten in een zeef uitlekken en spoel ze iets met wat warm water uit.
3- Geweekte kikkererwten in een  (snelkook)pan doen
4-  Voeg ruim water, komijn en zout toe.

kooktijd ca. 40 minuten


Besa7a ou ra7a

Voor de smaak mag je zelf bepalen hoeveel zout en komijn je er in wilt hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.