Hommis kimoen – kikkererwten met komijn

2012-05-01
  • Porties : 5
Beoordeel dit recept:

heerlijk en makkelijk recept met kikkererwten en komijn. In Tanger en Tetouan wordt het Hommis kimoen genoemd. Wordt ook kant en klaar op straat verkocht.

Ingrediënten

  • - 500g Kikkererwten (voor 4 / 5 personen)
    - 3 gl komijn
    - zout
    - water

Werkwijze

Stap1

1- De kikkererwten 1 nacht in ruim water laten weken.

Volgende dag:

2- Laat de kikkererwten in een zeef uitlekken en spoel ze iets met wat warm water uit.
3- Geweekte kikkererwten in een  (snelkook)pan doen
4-  Voeg ruim water, komijn en zout toe.

kooktijd ca. 40 minuten


Besa7a ou ra7a

Voor de smaak mag je zelf bepalen hoeveel zout en komijn je er in wilt hebben.

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(2.7 / 5)

2.7 5 13
Beoordeel dit recept

13 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Vers en zacht stokbrood met zonnebloempitten en zwarte komijn

    Stokbrood vers en zacht met zonnebloempitten en zwarte komijn

  • Harchakoekjes in de vorm van ghribia

    Harchakoekjes in de vorm van ghribia

  • Marokkaanse ijstaart fruitsalade

    Marokkaanse ijstaart fruitsalade

  • Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

    Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.