Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

2019-09-21
  • Yield: 15-20 batbots
  • Prep Time: 1:10 h
  • Cook Time: 10m
  • Ready In: 1:40 h

Ik ben Ellouisa, 31 jaar jong..

More From This Chef »
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4 / 5)

4 5 5
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

5 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Marokkaanse ijstaart fruitsalade

    Marokkaanse ijstaart fruitsalade

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Erg verrassende frisse zomerse watermeloen shake

    Erg verrassende frisse watermeloen shake

  • Mini tortilla's recept

    Mini tortilla’s

  • Barbecue chicken pizza

    Barbecue chicken pizza

Sinds ik met succes steeds vaker Marokkaans brood bak, konden deze heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes batbot (of tashnift) niet uitblijven. Ik vind Marokkaans brood uit de pan het lekkerst, door het in die pan te bakken krijgt het een bijna een soort geroosterde smaak, moeilijk uit te leggen, maar zo lekker! Deze vulde ik met een gehaktvulling en ook dat is superlekker! Ik gebruik mijn basisrecept voor Marokkaans brood, dat lukt altijd goed en is ideaal voor deze kleine broodjes.

Ingredients

  • - 600 gr bloem
  • - 200 gr fijne griesmeel (smida)
  • - 2 zakje gedroogde gist (7 gr)
  • - 2 tl zout
  • - 200 ml lauwwarme melk
  • - 400 ml lauwwarm water
  • Vulling:
  • - 250 gr gehakt
  • - 1 kleine ui
  • - 1 rode puntpaprika
  • - 1/2 groene paprika
  • - 1 tl zout
  • - 1/2 tl zwarte peper
  • - 1/2 tl paprikapoeder
  • - 1/2 tl kurkuma
  • Paar takjes verse platte peterselie, fijngesneden

Method

Step 1

Meng bloem met griesmeel en gist. Voeg het zout toe en meng de melk met het water. Voeg dat beetje bij beetje toe tot je een samenhangende deegbal hebt. Die mag best een beetje plakkerig aanvoelen. Kneed dit 10-15 minuten met de hand of in een machine tot het zacht en soepel is. Laat een uur rijzen.

Step 2

Maak ondertussen de vulling door het gehakt in wat olijfolie bruin te bakken met de kruiden. Bak de gesnipperde ui en paprika's mee tot ze wat zachter zijn en laat de vulling afkoelen.

Step 3

Verdeel het deeg na het rijzen in ongeveer 15-20 bolletjes (afhankelijk van hoe groot je ze wilt maken). Druk steeds een bolletje plat, leg er wat vulling op en knijp dan de randen naar elkaar toe tot weer een bolletje. Draai het bolletje om en druk het plat tot een cirkel.

Step 4

Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt bereiding Werk zo alle bolletjes af en laat ze afgedekt nog een kwartiertje rusten.

Step 5

Verhit je Marokkaanse pan (makla) op hoog vuur tot hij heet is en zet dan wat lager. Leg een paar batbots in de pan en bak ze aan elke zijde een paar minuten tot ze goudbruin zijn en vanbinnen gaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.